Preview: AZ op zoek naar revanche in Sittard

Vrijdag, op de ongebruikelijke tijd 18.30, treft Fortuna Sittard de ploeg van Alkmaar: AZ. De Alkmaarders verloren afgelopen weekend in eigen huis met 0-2 van Willem II. De week daarvoor gaf AZ in de slotfase een voorsprong tegen VVV uit handen (2-2). De ploeg van John van den Brom is dus op zoek naar revanche. AZ staat op de zevende plaats, met drie puntjes meer dan Fortuna. De ploeg die hoopte in de subtop mee te draaien, lijkt een matig seizoen in de middenmoot tegemoet te gaan. AZ lijkt het vertrek van Weghorst en Jahanbaksch niet te hebben opgevangen.

[soccer-info id=’7′ type=’table’ /]

Fortuna hoopt een vierde thuisoverwinning op rij te kunnen boeken. Echter, dat zal geen gemakkelijk taak worden. Afgelopen seizoen troffen AZ en Fortuna elkaar in de beker. Fortuna speelde een ijzersterke wedstrijd, maar gaf in de slotminuten een voorsprong uit handen waardoor AZ doorbekerde. In 2002 troffen beide ploegen elkaar voor het laatste in de Eredivisie. In Sittard was AZ met 0-1 te sterk.

AZ Alkmaar

Bij AZ wordt er al gesproken over een ‘crisis’. Na afloop van de wedstrijd tegen Willem II zou er een crisis overleg hebben plaatsgevonden.

Ten tijde van dit ‘intense gesprek’ gaven Calvin Stengs, Ferdy Druijff en directeur voetbalzaken Max Huiberts tekst en uitleg aan de morrende achterban bij het supportershome. Een deel van de fans riep tijdens het duel nog dat Van den Brom moest ‘oprotten’: “We snappen hun frustratie”, zo wordt Huiberts geciteerd door De Telegraaf.

“Het was echter een klein groepje dat riep om het vertrek van de trainer, dat zeiden de mensen in het supportershome ook. De meesten snappen dat dit niet alleen aan Van den Brom is te wijten.” Aanvoerder Til spreekt over een ‘rotseizoen’: “Er moet iets veranderen, want zo kan het niet langer.” AZ staat met negentien punten op de achtste plaats in de Eredivisie.

AZ zal dus gebrand zijn om tegen Fortuna wel drie punten te pakken. Verwachte opstelling AZ: Bizot, Svennson, Hatzidiakos, Koopmeiners, Ouwejan; Maher, Midsjö, Til; Gudmundson, Seuntjes, Idrissi.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna Sittard ontbreken de geblesseerde Djibrill Dianessy, Gavin Vlijter en Vitor Saba. Spits Andrija Novakovich viel na één maand blessureleed weer eens in tegen Heerenveen. Wij verwachten dat Finn Stokkers aanstaande vrijdag nog steeds de voorkeur krijgt boven de Amerikaan. Tevens ontbreekt linksback Marco Ospitalieri. De Belg is drie wedstrijden geschorst vanwege een oliedomme rode kaart in de wedstrijd Jong Fortuna – Jong RKC. Tegen Heerenveen kende rechtsback Clint Essers een extreem zware avond. Ook Lisandro Semedo speelde helaas weer erg zwak. Wij verwachten dat mogelijk Alessandro Ciranni en André Vidigal een kans gaan krijgen tegen AZ. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Essers/Ciranni, Dammers, Ninaj, Pinto; Rodriquez, El Messaoudi, Diemers; Semedo/Vidigal, Stokkers, Lamprou.

Geef een reactie