Bassan steelt de show: 3-2

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond in eigen stadion met 3-2 gewonnen van De Graafschap. Na vijf minuten kreeg fortuna een penalty tegen: 0-1 Maar Fortuna liet zich niet onbetuigd. Na tien minuten ontsnapte Finn Stokkers samen met Djibril Dianessy aan de verdediging en kon die laatste heel eenvoudig de verdiende gelijkmaker maken. Na 30 minuten werd Vlijter net buiten de zestien neergehaald, rood en een vrij trap. Bassan liet vervolgens het muurtje van De Graafschap geheel voor wat het was en schoot de vrije trap schitterend in de kruising: 2-1 heerlijk!!!!

Met tien man was de wedstrijd daarna eigenlijk wel gelopen en was het wachten op de genadeklap. Die viel in de 2e helft en wederom was het Bassan die een vrije trap van dik twintig meter afstand in de kruising joeg.: 3-1 en dat was dik en dik verdiend. Mark Diemers zorgde op slag van tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam De Graafschap niet meer.

Fortuna Sittard-De Graafschap 3-2 (2-1). 6. 0-1 Piotr Parzyszek (strafschop), 11. 1-1 Djibril Dianessy, 29. 2-1 Emrah Bassan, 70. 3-1 Emrah Bassan, 90. 3-2 Mark Diemers.
Toeschouwers: 1.520. Scheidsrechter: Allard Lindhout. Rode kaart: 28. Nathaniel Will (De Graafschap). Gele kaart: Jordie Briels (Fortuna Sittard), Tim Linthorst (De Graafschap).