beloftes dames houden naam Fortuna hoog in beker

Esmeralda Jaspar – Jiska Theunissen – Marieke Vanwersch – Chayenne Corstjens

Sitha Caessens – Gigi Verkennis – Charlotte Schings

Demi Schipper – Mariëlle Janssen – Roos Notten

Wissels:

45′ Maisam Wehbe voor Gigi Verkennis

70′ Laura Gerards voor Demi Schipper

77′ Kyona Lacroix voor Roos Notten

Het beloftenteam van de vrouwen speelde donderdagavond hun tweede en laatste poulewedstrijd voor de beker. SVC 2000 uit Roermond fungeerde als tegenstander. Een goede graadmeter voor de competitie aangezien SVC 2000 net zoals onze beloften in de 3e klasse F ingedeeld is. Net zoals de wedstrijd tegen Sc Irene begon Fortuna fanatiek aan de wedstrijd en zette SVC 2000 meteen vast op de eigen helft door vroeg druk te zetten. Ondanks het vele balbezit op de helft van SVC creëerde Fortuna, op een aantal afstandsschoten na, niet veel kansen in de beginfase. Na krap een kwartier spelen kwam er hulp uit onverwachte hoek. Keepster Wendy van Vlodrop schoot een terugspeelbal in de voeten van Mariëlle Janssen. Mariëlle kon de bal aannemen en schoot ruim buiten bereik van Wendy van Vlodrop in de lege goal. Na de 1-0 veranderde er niks aan het spelbeeld. Fortuna bleef het, vooral via Mariëlle Janssen en Gigi Verkennis, proberen met afstandsschoten maar kon Wendy van Vlodrop niet meer verrassen. Doordat er achterin niet veel weg werd gegeven werd met een 1-0 voorsprong de rust gehaald.

Na de rust ging SVC fysieker spelen waardoor ze meer grip op de wedstrijd kregen. SVC kreeg een goede mogelijkheid na een 10 minuten spelen in de tweede helft. Dionne Vasmeer kwam goed uit en zag tot haar opluchting de inzet net voorlangs gaan. Fortuna probeerde, zonder succes, via afstandsschoten de voorsprong uit te breiden. Het zou tot de 70e minuut duren voordat Fortuna weer een echte kans creëerde. Jiska Theunissen stuurde Mariëlle diep met een goede lange bal. Mariëlle omspeelde haar tegenstander en ronde oog in oog met de keepster af; 2-0! Nog geen 3 minuten later was de goed spelende Jiska weer betrokken bij een goal. Jiska zette een vrije trap hoog en scherp voor, waarna Wendy van Vlodrop wederom te hulp schoot. Dit keer liet ze de bal uit haar handen en achter zich in de goal vallen. SVC probeerde in het laatste kwartier de 0 nog van het scorebord te krijgen. Rian Verstegen was nog dichtbij een doelpunt nadat de bal via de binnenkant van de paal terug stuiterde het veld in. Ria Verstegen verzuimde echter van dichtbij raak te koppen waardoor de 3-0 niet meer in gevaar kwam.

Bron: Fortunasc, Jori Knops