Dames 1 krijgt te weinig

C-jeugd:

De jongste meiden van Fortuna speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Sporting Sittard ’13. In een open wedstrijd kregen beide teams diverse kansen om te scoren maar helaas was het alleen Sporting Sittard die het net vond. Vlak na rust viel de openingstreffer. Een klein kwartier voor het einde besliste de thuisploeg het duel door de voorsprong te verdubbelen. Fortuna ging nog druk op zoek naar de aansluitingstreffer maar slaagde er niet in om het duel, dat eigenlijk geen winnaar verdiende, nog spannend te maken.

Beloften:

De beloften speelden thuis tegen de nummer 4 SNA. Het duurde lang voordat de bijna-kampioenen de score zouden openen. Na een ruim halfuur spelen zonder doelpunten ging het opeens snel. Binnen een kwartier spelen veranderde de stand van 0-0 in 3-1. Jill Vusschers, Mariëlle Janssen en Gaby Mevissen hadden Fortuna op een comfortabele voorsprong gezet voordat SNA iets terug deed. De 3-1 ruststand stond 45 rommelige minuten later nog steeds op het scorebord, waardoor de beloften weer een stap dichter bij het kampioenschap zijn gekomen. Met nog 2 wedstrijden te spelen is de voorsprong nog steeds 3 punten.

Eerste elftal:

Het eerste elftal speelde zaterdagavond tegen het moeilijke DTS Ede. Fortuna begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de Gelderse middenmoter. Na een aantal waarschuwingsschoten van de geel-groenen was het Shirley Kocacinar die met de rug naar goal werd aangespeeld en uit de draai laag in de hoek raak schoot. Dat ook deze wedstrijd tegen DTS moeilijk zou worden bleek 7 minuten na de openingstreffer. Eén van de spaarzame keren dat DTS in de aanval ging maakte ze direct de gelijkmaker doordat Marianne Brummelen uit het oog was verloren bij de tweede paal. Het zou zelfs nog erger worden. Tegen de verhoudingen in maakte Anne-meike Overduin er zelfs 1-2 van. Fortuna liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenslag, het tegenovergestelde zelfs. Amper 3 minuten na de 1-2 stond het alweer gelijk! De Edese keepster bokste een hoge voorzet in de voeten van Shirley welke de 2-2 tegen de touwen volleyde. Op slag van rust leek het zelfs 3-2 te worden nadat Annika Pluijmen Colette van Aalst diep stuurde. Colette ronde perfect af maar de scheids keurde het zuivere doelpunt af wegens buitenspel.
Na rust ging de wedstrijd op dezelfde manier verder; Fortuna viel aan en kreeg kansen maar Ede was akelig efficiënt en kwam weer op voorsprong. Anne Maguire haalde mooi uit van ver buiten de 16 en boog de bal onhoudbaar in de kruising; 2-3. Wederom kwam Fortuna razendsnel weer langszij. Een voorzet werd door een verdedigster van DTS met de hand tegen gehouden waardoor de scheids niet anders kon dan een penalty aan de thuisploeg te geven. Shirley Kocacinar bleef koel en stuurde de keepster de verkeerde kant op; 3-3! Fortuna ging nog op zoek naar de winnende treffer maar het lukte maar niet om één van de vele kansen binnen de palen te krijgen waardoor onze dames niet kregen wat ze verdiend hadden. Met een punt schieten beide ploegen uiteindelijk weinig op in de strijd tegen de play-offs.