Fortuna rookt paling in Volendam, 2-4!!!

Fortuna Sittard wint op bezoek in Volendam

Met nog slechts een paar wedstrijden op het programma, gaf Peter van Vossen aan de laatste wedstrijden niet als een nachtkaars uit te willen laten gaan. De eerste mogelijkheid om dit te doen was in Volendam waar Fortuna Sittard het opnam tegen de plaatselijke FC. Na een moeilijke openingsfase waarin Fortuna op achterstand kwam wist men, mede door twee rode kaarten voor FC Volendam, de wedstrijd naar zich toe te trekken. Doelpunten van Kis, Conneh, Janssen en Turan zorgen voor een 2-4 overwinning in Noord-Holland.

Nadat het duel in gang was gezet door arbiter Mulder namen de gastheren het initiatief al snel in handen. Fortuna werd ver teruggedrongen op de eigen helft en kwam niet aan voetballen toe. Het was dan ook geen verrasing dat Volendam in de vierde minuut al op voorsprong kwam. Al had Marengo wel hulp nodig van een Sittards been om Kaya kansloos te laten. Na de openingstreffer was Volendam direct weer gevaarlijk en moest Kaya zijn doel goed verdedigen. Deze mogelijkheid was het signaal voor Fortuna om ook in de aanval te gaan. Nadat Mert al een goede mogelijkheid had gehad, maakte Kis op aangeven van Turan in de achtste minuut de gelijkmaker. Na de gelijkmaker was Volendam tweemaal dicht bij een hernieuwde voorsprong. Eenmaal sprong de bal op de lat uit elkaar en niet veel later scoorden de Wijdbroeken zelfs. Gelukkig voor de geel-groenen werd dit doelpunt vanuit buitenspel positie gemaakt. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Nadat Turan met een prima schot de lat raakte, wist Conneh de gelijkmaker te scoren. Na dit doelpunt was Fortuna de bovenliggende partij. Zo kregen Turan, Schroyen en Mert allen nog een kans om de score verder uit te breiden. Toch had Fortuna scheidsrechter Mulder nodig voor de derde treffer. Nadat wederom Turan goed doorzette werd hij onreglementair gestopt in de zestien. De scheidsrechter gaf een strafschop en beoordeelde Turan als doorgebroken. Luijrink mocht hierdoor vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Janssen maakte vanaf de penaltystip zijn achtste doelpunt van het seizoen. Het restant van de eerste helft controleerde de Sittardenaren de wedstrijd en bereikten met een comfortabele voorsprong de rust.

Direct na de rust schakelde Volendam over op een 4-4-1 systeem en ging de aanval zoeken. De ploeg van Van Vossen had het hier zichtbaar moeilijk mee en had veel moeite om de Wijdbroeken uit de buurt van de eigen goal te houden. Ondanks het optisch overwicht van Volendam, was Fortuna nog een aantal keren dichtbij een vierde treffer. Toch zou deze vierde treffer nog niet vallen. Nadat de Sittardse verdediging te kijk was gezet door Kuwas gaf hij een pass op Marengo en scoorde deze met een mooie lob de aansluitingstreffer. De gastheren gingen daarna fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, echter deze zou er niet komen. Kuwas kreeg eerste geel voor praten tegen de arbitrage en nog geen drie minuten later kreeg hij na een overtreding zijn tweede gele kaart en zo mocht ook hij vroegtijdig gaan douchen. Tegen negen tegenstanders controleerde Fortuna de wedstrijd eenvoudig. “Man of the match” Turan mocht zelf ook nog een treffer maken op aangeven van Schroyen. Fortuna kwam niet meer in de problemen en ging met een verdiende overwinning de bus in terug naar Sittard.

Na het laatste fluitsignaal werd er door de spelers samen met de 50 meegereisde supporters feest gevierd. Na afloop van het feestje werd er, met drie punten op zak, aan de terugreis naar SIttard begonnen.