Dames 1 wint, beloften verspelen 1e plaats

Reiger Boys – Fortuna 1-4

Zaterdag speelde het eerste elftal in Heerhugowaard tegen directe concurrent Reiger Boys. Dankzij een uitstekende wedstrijd gaan de Fortunezen met een goed gevoel de winterstop in. Nog voor rust stonden onze dames op een comfortabele 0-2 voorsprong dankzij Nadine Hanssen. Reiger Boys kon maar weinig gevaar stichten en ook na rust bleef Fortuna duidelijk de bovenliggende partij. Via goalen van Annika Pluijmen en Nikki Janssen werd de voorsprong vergroot naar 0-4. Reiger Boys had deze wedstrijd het laatste woord en maakte er vlak voor tijd nog 1-4 via een vrije trap.
Dankzij de winst stijgen de dames naar de 6e plaats en is er afstand genomen van de onderste 2 ploegen.

Fortuna Beloften – DAW 1-1

Voor het derde weekend op rij hebben de beloften gelijk gespeeld. In een slechte wedstrijd kwam Fortuna al in de 3e minuut op achterstand dankzij een doelpunt van Linda van Mook. Fortuna probeerde wel de aanval te zoeken maar kon niet heel gevaarlijk worden. De tweede helft ging Fortuna hard op zoek naar de gelijkmaker en ging opportunistisch spelen wat leidde tot een aantal goede schietkansen. De Schaijkse keepster kon echter met diverse uitstekende reddingen 90 minuten lang de 0 houden. Helaas voor de bezoekende ploeg duurde de wedstrijd 93 minuten. Gaby Mevissen zorgde in de laatste minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker door een corner, al dan niet bewust, in één keer in de verre hoek te schieten.
Dankzij het gelijke spel hebben de beloften de koppositie uit handen moeten geven aan RKVVL/Polaris. Omdat de Maastrichtse ploeg haar wedstrijd wel won staan ze nu 1 punt voor op de beloften waarbij de Sjengen ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Foto’s: Jori Knops