Dames1 pakt winst in eerste bekerwedstrijd

Gisteren speelden de vrouwen van Fortuna Sittard hun eerste wedstrijd om het “eggie” op het terrein van VV Sittard.

Tegenstander was hoofdklasser  SC ’t Zand uit Tilburg, inzet: een goede start in de poule voor de beker en dus uitzicht op een mooie tegenstander.

Opstelling Fortuna:

Melissa Winthaegen

Marieke Vanwersch – Glynis Vroomen – Mayke Ploemen – Charlotte Schings

Nadine Hanssen – Vera Wanrooij – Annika Pluimen – Maisam Wehbe

Shirley Kocacinar – Nikki Janssen

Wissels:

68’Jiska Theunissen erin voor Glynis Vromen

68’Jill Vusschers erin voor Nikki Janssen

’t Zand begon sterk aan de wedstrijd: in plaats van zich in te graven op hun eigen 16, verdedigden ze ver richting de middellijn en vertrouwden ze regelmatig op hun buitenspelval. Fortuna leek deze manier van tegenstand niet verwacht te hebben: het spel was vrij rommelig en menig aanval eindigde in buitenspel. Een grote kans was er in de eerste helft voor Nadine Hanssen, die echter 1 op 1 met de keepster  naliet te scoren. Aan de andere kant was het ’t Zand die een uitstekende mogelijkheid kreeg om de voorsprong te pakken: de bal werd echter keihard tegen de lat getrapt.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld lange tijd hetzelfde: Fortuna had duidelijk moeite met de nieuwe 4-4-2 opstelling, ’t Zand bleef geloven in een stunt en vrij aanvallend spelen en kreeg wederom enkele grote kansen (oa. alleen door op de goal nadat de ver uitkomende Melissa Winthaegen werd gepasseerd), die uiteindelijk een beloning leken op te leveren: de 0-1 viel. Fortuna leek het te ervaren als een wake-up call en begon meteen beter te spelen. Het resultaat was veel meer dreiging op de 16 van de Tilburgers. Het duurde tot een 10 minuten voor tijd voor de gelijke stand op het scorebord kwam: Vera Wanrooij gebruikte haar specialiteit en kegelde een vrije trap, van randje 16, tegen de netten. Nu werd meteen alles op alles gezet om ook de winst te pakken, hetgeen gebeurde in de allerlaatste minuten van de wedstrijd. In de 88ste minuut ontsnapte Maisam Wehbe aan de buitenspelval en bleef koel in de afronding: 2-1. De eerste winst is binnen.

De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis om 17:00. Tegenstander dan is Saestrum.