Darten voor Stichting ALS!

(persbericht van Darts is van ons)

Munstergeleen Darts Masters Demo
Stichting Darts4Life​ en Darts is van Ons​ organiseren op Zaterdag 21 November in Cafe ’t Centrum te Munstergeleen de Munstergeleen Darts Masters Demo met Gary Robson​, Darryl Fitton​, Tony O’Shea​ en Co Stompe​ welke in het teken zal staan van stichting ALS! De poster en de polsbandjes worden volgende week geleverd! Een polsbandje (entree) kost € 5,00 . De gehele opbrengst zal ten goede komen van Stichting ALS Nederland. Ook hebben we diverse sponsor pakketten samengesteld. Voor meer info hierover kunt u contact opnemen met demomasters@dartsisvanons.nl voor de mogelijkheden. Ook zullen er een 4-tal activiteiten plaatsvinden waar gratis entree en een leg tegen een van de toppers gewonnen kunnen worden. De opbrengst gaat geheel naar stichting ALS!

Wat is ALS?
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Fernando Ricksen
Waarom onze keuze voor Stichting ALS? Deze weloverwogen keuze hebben gemaakt naar aanleiding van een interview in de Wereld Draait Door en alles wat daar op volgde. Fernando Ricksen, oud-voetbal international en oud speler van o.a. Fortuna Sittard en Glasgow Rangers maakte op 30 oktober 2013 in het televisieprogramma De Wereld Draait Door bekend dat hij lijdt aan de neurologische ziekte ALS. Aanleiding voor het gesprek was de publicatie van zijn geautoriseerde biografie Vechtlust.

De bekendmaking sloeg wereldwijd in als een bom. Ricksen kreeg steunbetuigingen van aanhangers van al zijn vorige clubs, waaronder Glasgow Rangers en Fortuna Sittard. Maar ook supporters van aartsrivaal Celtic betuigen steun voor de oud-voetballer. In een persoonlijke reactie liet de oud-international weten veel steun te halen uit de vele reacties, en het vechten tegen de ziekte niet op te geven. Ricksen liet op zijn website weten: “Ooit zal er iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn. Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest.”

Op 25 mei 2014 werd er in Sittard een erewedstrijd gespeeld voor Ricksen tussen een door hem samengesteld team, met onder andere oud-teamgenoten Mark van Bommel, Ronald de Boer en Giovanni van Bronckhorst en Fortuna Sittard. Ricksen viel zelf in de laatste minuten in. Tevens werd de noord-tribune van het Fortuna Sittard Stadion hernoemd naar de Fernando Ricksen Tribune.

Wij hopen natuurlijk op een gigantische opkomst maar moeten ook vermelden dat VOL is VOL! Max. 250 gasten kunnen wij ontvangen op deze memorabele avond! Meer info volgt spoedig! STOP ALS!

Bron: Stichting Darts4Life en Darts is van Ons

meer info: https://www.facebook.com/Darts4Life