Interviews na Almere City

Na de drie-punter in Almere was Radio Fortuna aanwezig om de halve defensie te interviewen. Wegens technische problemen is het interview met Joeri Schroyen helaas niet te beluisteren.

Joeri, een klinkende 0-3 overwinning hier in Almere. Was het net zo gemakkelijk als dat de uitslag doet vermoeden?

Het was zeker niet een gemakkelijke wedstrijd. Almere heeft een sterk team en zette goed druk.Ik denk wel dat wij met z’n allen gestreden hebben voor elke meter om deze overwinning uit het vuur te slepen. Na afgelopen maandag, de 0-6 verliespartij tegen Volendam hadden wij wat recht te zetten naar onze supporters en onze families. Wij hebben onze supporters en families teleurgesteld en dit hebben we vandaag proberen recht te zetten en dat is ons ook gelukt.
Wij hebben de afgelopen week veel kritiek gekregen, dat was ook wel te merken aan mijn reactie na mijn gescoorde goal. Na mijn goal, de 0-1, werd het niet makkelijker en bleef Almere komen en waren er kansen over en weer.
Gelukkig scoorden wij op het eind van de wedstrijd nog 0-2 en snel daarna ook de 0-3. Ik ben er blij met deze overwinning

De 0-1 van jou was inderdaad een fantastische goal. Achter dit schot van jou leek enige frustratie te zitten?

Ik heb de afgelopen week een hoop kritiek te verwerken gekregen. Ik heb geprobeerd om een sportief antwoord op deze kritiek te geven door te strijden en door de 0-1 te scoren. Wij hebben met zijn allen gestreden voor wat we waard waren, een 0-3 overwinning hier in Almere behaald en de 3 punten meegenomen naar Sittard. Ook in Helmond hebben wij gewonnen.

In Helmond inderdaad 0-2 en hier in Almere 0-3. De uitwedstrijden gaan goed, maar thuis? Tegen Achilles goed voetbal, maar toch 2-4 verliezen. Tegen Volendam 0-6. Thuis wil het nog niet zo lukken, waar ligt dat aan?

Waar het aan ligt weet ik niet. Wij willen altijd winnen, maar thuis lukt het op een of andere manier niet. Nu in Almere wel! Volgende week een weekendje rust en dan mogen we weer vol aan de bak in eigen huis tegen FC Dordrecht. Misschien dat het dan wel lukt.

De strijd en de “frustratie” van jou, heeft dit ook te maken met het eventueel aantrekken van Ospaltieri? Dit gaat een concurrent worden voor jouw positie…

Nee, zeker niet… Ik denk juist dat concurrentie voor mij en mijn positie juist goed is voor mij. Ik zal zeker strijden en vechten voor mijn plek in Fortuna.

Strijd is wat we vanavond zeer zeker gezien hebben en een 0-3 overwinning op Almere met een fantastische 0-1. Joeri bedankt.

Roel Janssen:

Bron: Radio FortunaSC