Emmen – Fortuna Sittard

Fortuna krijgt loon naar werken en legt FC Oss op de pijnbank: 2-0

20/11/2009 De laatste overwinning van Fortuna Sitttard in het seizoen 2009-2010 dateerde van 2 oktober 2009. Thuis tegen FC Volendam werd het 3-2 gewonnen. Zeven wedstrijden later bleek FC Oss niet opgewassen tegen de ‘dadendrang’ van de groen-gelen. Door doelpunten van Zarko Grabovac en Demba Traore stond na 90 minuten  voetballen vrijdagavond 2-0 op het scorebord.

De uitslag en de overwinning meer dan terecht want Fortuna Sittard domineerde het treffen tussen de twee staartploegen in de Jupiler League. De overwinning smaakt naar meer. Vooraleer MVV Maastricht echte rop bezoek komt in Sittard staat een belangrijk treffen in Velsen op de agenda.

Door de overwinning verlaat Fortuna Sittard de hatelijke 19de plek en schuift 2 plekjes op in de ranglijst.

Onder het toeziend oog van voormalig Fortuna goalgetter -en levend legende- John Linford heeft Fortuna Sittard ‘haar’ degradatieplek overgedragen aan FC Emmen en Haarlem.  3.143 supporters waren getuige van een zeer aantrekkelijk duel welke gedomineerd werd door de thuisploeg.

Mede door de blessures van Ouweland, Facenna, Nijs, Verdonck en Di Lallo koos trainer Roger Reijners voor onderstaande basiself:

Wintjens

Ocal – Geenen – Grabovac – Vanek

Simone – Peljto – Voorn – Taktak

Rychlik – Traore

Na 17 gespeelde competitie wedstrijden lijkt de balans in het team gevonden. Waar onze groen-gele trots in het begin van het seizoen teveel doelpunten om de oren kreeg staan onze verdedigers inmiddels hun mannetje. Door de komst van Taner Taktak (was geblesseerd) en de positie wisseling van Rick Geenen naar het centrum van de verdediging heeft Fortuna Sittard inmiddels 343 minuten geen tegendoelpunt meer hoeven te incasseren.

Voor een degradatiekandidaat redelijk uniek, echter er is nog geen enkele reden voor een jubelstemming. Wekelijks is het onderin stuivertje wisselen in de Jupiler League en Fortuna is alleen gebaat bij een ware serie. Het goede spel dient dan ook volgende week in Velsen worden vervolgd.

FortunaHome wist u in onze voorbeschouwing te prikkelen met de slotzin dat we Angelo Simone de thuiswedstrijd tegen FC Oss eens extra zouden volgen omdat de Belg langzaam (maar zeker) groeit naar een zeer goede vorm. Uiteraard was ons ter oren gekomen dat Simone deze vrijdag thuis tegen FC Oss voor het eerst dit seizoen de aanvoerdersband mocht dragen. Een beloning voor zijn goede optreden de laatste weken. Simone is de absolute aanjager op het middenveld en heeft voor Fortuna begrippen buitenproportionele kwaliteiten die niet altijd op waarde worden geschat. Althans door een deel van de supporters, wel door de spelers en ook door ons als webpage.

Ook tegen FC Oss was het weer genieten geblazen. De vinnige middenvelder sloopte zijn directe tegenstander en stond geregeld aanvallend zijn mannetje. Man van de wedstrijd was Angelo Simone chter zeker niet, daarvoor was het optreden van de Duitsers Nico Vanek en Marcus Rychlik simpelweg te goed. Vanek won al zijn duels en Rychlik bleek een constante plaag voor de statische verdedigers van FC Oss. In Sittard was het 90 minuten genieten geblazen want ook Taner Taktak speelde als vanouds zeer goed en Ramon Voorn bewees een zeer volwassen speler te zijn geworden.

Onze lofuitingen eigenlijk naar alle 11 de basisspelers want wie Abulkerim Ocal en Rick Geenen de hele wedstrijd hebben gevolgd zullen alleen maar lovend kunnen praten.


Op de tribunes van het Trendwork Arena dan ook alleen maar blijde gezichten. Het ‘Pak die Sjengen’ rolde enigszins vroeg maar wel al lekker hard meerdere malen van de tribunes.

Scheidsrechter Ketting trok 5 gele kaarten waaronder voor de Fortuna spelers Simone en Ocal. De leidsman was vrijdagavond mild in zijn oordeel toen hij na een half uur spelen het neertrappen van de doorgebroken Rychlik slechts met geel bestrafte voor een FC Oss verdediger. Sowieso blijkt fluiten op dit niveau moeilijk. FC Oss creëerde zich in de 1ste helft namelijk exact twee kansen waarvan ene meters in buitenspel positie.

Deze vrijdag echter geen slecht woord. De overwinning mogen we met zijn allen koesteren! Voor u volgen slechtst nog enkele foto’s van de feestvreugde na het laatste fluitsignaal.

In Zitterd bleef het nog onrustig…..