Even voorstellen Loes Plantaz + wedstrijdverslag!

Hellloo!

Even voorstellen: ik ben Loes Plantaz en speel in het Fortunashirt met nummer 2. Ik ben 23 jaar en woon momenteel in Heerlen. In het dagelijks leven studeer ik aan de Universiteit Maastricht waar ik de master Nederlands recht volg.

Vanaf mijn zesde ben ik begonnen met voetballen. Voorheen heb ik geturnd, maar dat was niks voor mij. Na heel veel zeuren bij mijn ouders, mocht ik toch gaan voetballen. Mijn vader heeft mij toentertijd aangemeld bij de f-jes, maar al snel kreeg ik te horen dat ik mij bij de meisjes moest aanmelden in plaats van de jongens. Toch ben ik gestart bij de jongens en heb het daar heel erg naar mijn zin gehad! Tot mijn 16 e levensjaar heb ik bij de jongens gevoetbald en vond het daar altijd super gezellig. Vanaf mijn 11 e voetbalde ik ook bij de KNVB (districtteams) en daar ging ik veel met Glynis Vromen (de nummer 3 van ons team) om en zij wilde graag naar RKTSV en mij leek dit ook wel leuk, want de verschillen met de jongens werden nu iets te groot, omdat ik naar de A-jeugd moest. Na een paar trainingen te hebben meegedaan, besloten we allebei om naar RKTSV te gaan. Bij RKTSV heb ik vooral hoogtepunten meegemaakt. Na 2 jaar bij RKTSV te hebben gespeeld, kwam de kans om naar Roda JC te gaan. Na een paar selectiewedstrijden werd ik hiervoor uitgekozen en dit was een jaar met een dubbel gevoel. Ik kon er wel aan wennen om bijna iedere dag te trainen en het was een leuke groep, maar we verloren wel bijna iedere wedstrijd. Nadat het team bij Roda JC werd opgeheven, had ik even genoeg van het voetballen, waardoor ik toen besloot om lager te gaan voetballen bij een gezellig team. Een vriendin van mij voetbalde bij Almania in Sittard en zij vertelde mij dat dit team echt super gezellig was en ze ambities hadden om te promoveren naar de 1 e klasse. In totaal heb ik 2 jaar bij Almania gevoetbald en ben ik van de 2 e naar de 1 e klasse gepromoveerd en van de 1 e klasse naar de hoofdklasse!! Toen Pierre mij weer benaderde om bij RKTSV te komen voetballen, begon het toch weer te kriebelen en besloot ik om terug naar het ‘oude nest’ te gaan. Vorig jaar was het dan ook echt super, we werden kampioen met RKTSV. Ook weer een jaar met een dubbel gevoel, want we werden wel kampioen, maar moesten alles zelf regelen en gingen vaak met de auto’s naar de wedstrijden. Toen de kans van Fortuna kwam, was ikzelf heel enthousiast en nu ik er voetbal zelfs nog enthousiaster. De club straalt iets uit en wat een geweldige supporters hebben wij!!!! Hopen dat we nog meer punten gaan pakken met alle support, zodat we weer net als vorig jaar bovenin kunnen meedraaien.

Groetjes

Loes

Het wedstrijdverslag:

De wedstrijd Ter Leede-Fortuna Sittard is een wedstrijd met niet echt een goede historie, want nog nooit wonnen wij van Ter Leede en helaas mocht dit gisteren ook niet het geval zijn.

Om 10.00 uur verzamelden wij in Kerkrade, waarnaar we richting Sassenheim vertrokken. Gespannen waren wij allemaal, want dit is een hele belangrijke wedstrijd. Bij verlies kijk je weer naar onder, maar bij winst sluit je aan bij de middenmoot.

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter op zijn fluitje en konden wij eindelijk beginnen. De eerste 15 tot 20 minuten stonden wij vooral onder druk. Het leek wel of er te veel zenuwen waren en we wisten niet zo goed wat we moesten doen met al die bewegende speelsters. Helaas moesten we dan ook in de 9 e minuut het eerste tegendoelpunt incasseren. Gelukkig gaven we niet op en kwam al snel de 1-1 op het scorebord. Annika geeft een goede pass op Shirley en zij gaat op de keeper af en maakt de 1-1, gelukkig!! Daarna zijn wij vooral de bovenliggende partij en houden we goed druk op Ter Leede. Door te profiteren van de zwakke achterhoede van Ter Leede, krijgen we een aantal goede kansen, maar helaas maken we deze niet af. De ruststand is dan ook 1-1, maar er zat meer in.

In de tweede helft gaan we door met het creëren van kansen. In de 63 e minuut wordt Shirley neergehaald en krijgen we een vrije trap. Natuurlijk is het Vera die achter de bal gaat staan met haar geweldige schot. Vera knalt de bal echt keihard op de lat en de bal stuit op de grond, maar is het nu een goal of niet?? De scheidsrechter oordeelt van niet en de wedstrijd gaat gewoon weer door. Daarna golft het spel op en neer en krijgen we nog een aantal kansen. In de 80 e minuut maken we dan ook eindelijk de dik verdiende 1-2. Onze snelle linksbuiten Liv gaat alleen op de keeper af en maakt het mooi af. We staan voor!!!! Nu nog 10 minuten vol houden en de punten gaan mee naar Sittard. Helaas was dit te mooi om waar te zijn, want in de 88 e minuut maakt Ter Leede toch de onverdiende gelijkmaker. Ter Leede neemt een corner en er wordt een mislukte doelpoging door een Ter Leede speelster gedaan. Helaas ketst deze bal af en komt de bal terecht bij een speelster van Ter Leede en zij schiet de bal mooi en hard in de kruising, een goal die ze nooit meer zal maken. Wat is dat toch zuur, want we hadden die drie punten echt mee moeten nemen naar Sittard!!!  En extra zuur is ook nog dat je na de wedstrijd van Ter Leede speelsters en supporters hoort dat het schot van Vera gewoon een goal was.

Maargoed, we hebben wel weer gestreden voor iedere meter en laten zien dat wij bovenin horen!! Ben dan ook trots op mijn teamies dat we een punt bij de koploper gepakt hebben en volgende week pakken we gewoon weer die drie punten!!

Bron: FortunaHome, met dank aan Loes Plantaz (speelster Fortuna Sittard) en Janko Knops (FortunaHome fotograaf)