Matig Fortuna Sittard verliest nipt: 1-0

Fortuna Sittard speelde zondagmiddag 4 november 2012 op zondagmiddag: tegenstander FC Den Bosch. De Brabantse opponent begon, gesteund door een bekeroverwinning tegen FC Twente eerder deze week, fanatiek aan de wedstrijd.

Voor de wedstrijd was de sfeer goed

de muziek goed en het bier goed koud

Volop reden dus voor de 300 fans om lachend aan de wedstrijd te beginnen

De 12e man

zien in een druiligere ambiance echter een matige wedstrijd….

rust: 0-0

helaas..47e minuut..1-0

met pressie proberen tot aan de goal komen.,…

Khalouta – Rajcomar – Diaz

Gesterkt met de wetenschap dat Fortuna Sittard doelman Ferhat Kaya reeds 375 minuten niet gepasseerd was leunde FSC in het begin van de wedstrijd met name op haar verdediging. Zonder gevaarlijk te worden beheerste FC Den Bosch de wedstrijd. Onze Brabantse tegenstander kende meer balbezit, zagen ook de 300 meegereisde Fortuna Sittard supporters in het uitvak.

Fortuna Sittard loerde met name op de snelle counter met als gevolg veelal een strijd op het middenveld. Omdat ook het speelveld moeilijk bespeelbaar was door de vele regenval eerder deze week, ontstond een waar ‘moddergevecht’ waarin met name Fortuna’s rechtsback Jonathan Hendrickx in negatieve zin een hoofdrol opeiste. Aan de zijkant van het veld werd Fatih Turan dan ook reeds vroeg in de wedstrijd de dug-out uit gestuurd om zich warm te lopen.

De eerste grote kans van de wedstrijd na een half uur spelen voor FC Den Bosch. Het vizier van de Bossche strijdmacht gelukkig (nog) niet op scherp. In deze fase van de wedstrijd echter billenknijpen voor de Limburgers. Reden voor de 12 de man om de Limburgse aanmoedigingen te verdubbelen. FC den Bosch bleef aandringen en bleef met name via aanvallend vleugelspel de bovenliggende partij.

Na 37 minuten de eerste wissel van de wedstrijd. Aan Fortuna Sittard zijde werd Ramazan Cevik ingebracht ter faveure van de geblesseerde Quin Kruijsen. Een aderlating voor de Limburgers want juist Kruijsen was afgelopen week in goede doen.

Een blik op de reservebank leert ons de mogelijkheden van trainer Wil Boessen: Voss (doelman), Cevik (aanvaller) , Turan (verdediger), Nepomuceno (aanvaller), Vets (verdediger), N’Koyi (aanvaller) en Mannes (middenvelder).

Vlak voor rust dan enige (ongevaarlijke) druk van Fortuna Sittard op het Bossche doel van Kevin Begois. FC den Bosch in de eerste helft echter de bovenliggende partij. Ruststand 0-0.

Na rust een vroege goal voor de thuisploeg. Na 47 minuten de 1-0 voor FC den Bosch, doelpuntenmaker Tom van Weert, wie anders. Na 422 minuten een einde aan de onafgebroken status van Ferhat Kaya.

Wie zou verwachten dat Fortuna Sittard nu vol gas op jacht zou gaan naar de gelijkmaker, kwam bedrogen uit. De Limburgse BVO geraakte niet in de wedstrijd. Het gemis van Schroyen, Dreesen en Kruijsen? Voetballend bleef het ondermaats. Na een dik uur spelen dan toch enig aanvallend spel van de Limburgers zag ook Fortuna’s goudhaantje Patrick N’Koyi die werd ingewisseld voor Kevin Diaz. Een corner van de Limburgers werd bijna ingekopt door Aziz Khalouta, zijn kopbal echter een half metertje over. Een beste kans voor onze BVO. De counter van FC Den Bosch messcherp, maar Tom van Weert weigerde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Met nog 20 minuten te spelen, de eindfase van de wedstrijd. Het eerste tijdrekken aan Bossche zijde een feit. Teken voor scheidsrechter Ketting om echter eens wat gele kaarten uit te gaan delen aan Sittardse zijde (Khalouta,Cevik).

Trainer Wil Boessen ondertussen met haar laatste wissel: Gevaro Nepomuceno voor Abdelaziz Khalouta. Klik hier voor een bijgewerkte Top 100 allertijden. Het ‘slotoffensief’ van Fortuna Sittard leverde direct diverse kansen op. Patrick NKoyi, Prince Rajcomar en Ramon Voorn hadden de gelijkmaker op de slof en het uitvak van Fortuna Sittard in deze slotfase een waardige 12de man. De druk van Limburgse zijde bleek echter onvoldoende om de Bossche verdediging omver te werpen.

De gele kaart voor Fernando Ricksen in blessuretijd (3 minuten) voor de statistieken.

Eindstand FC den Bosch – Fortuna Sittard = 1-0 en een einde aan de succesreeks van Fortuna Sittard. Op de ranglijst van de Jupiler League vinden we onze jongens terug op een knappe 4de plaats, waar Sparta Rotterdam bij winst op koploper MVV Maastricht maandag 5 november 2012 Fortuna Sittard kan passeren. De 12 de competitiewedstrijd van de Jupiler League brengt Fortuna Sittard naar Groningen voor de wedstrijd SC Veendam – Fortuna Sittard. Dan heeft Fortuna Sittard weer de beschikking over Joeri Schroyen en Timothy Dreesen. Een nieuwe ronde en dus wederom nieuwe kansen op 3 punten.

Uw MVP 12-13 stem kunt u deze week laten gelden door uw beste 5 spelers te mailen naar fortunahome@hotmail.com .