Fortuna Sittard blijft op koers: 1-3!

De geel groene trots opende de score in de veertiende minuut via Abdelaziz Khalouta.Hij benutte een rebound nadat Kévin Diaz de lat geraakt had. Na de openingstreffer kon de thuisploeg niet echt een vuist maken en loerde Fortuna op een snelle uitbraak. In de rest van de eerste helft werd niet meer gescoord.

Ook aan het begin van de tweede helft slaagde Veendam er niet in om aanvallend gevaarlijk te worden. Aan de andere kant werd Fortuna Sittard dit zeker wel. Sjengske Ramon Voorn kopte na 55 minuten op doeltreffende wijze de 0-2 binnen. Doelman Theo Timmermans ging bij dit moment niet geheel rijuit. Even later blunderde, zeer tegen zijn doen in,  onze doelman Kaya: 1-2. Veendam ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot scoren. Fortuna Siitard bleef heer en meester. De Sittardse ploeg moest echter wachten tot de 80e minuut voordat invaller Nepomuceno de eindstand vastlegde. Roel Janssen kreeg zijn vijfde gele kaart en mist de thuiswedstrijd komende vrijdag tegen Sparta Rotterdam.

ps: Hulde aan de supporters die in het uitvak en/of 7 uur in de bus hebben gezeten!

Bron: FortunaHome, foto’s van onze fotograaf Janko Knops