Even voorstellen: Perr Schuurs

Even voorstellen is een idee waarbij nieuwe spelers binnen Fortuna Sittard zich aan hun supporters kunnen voorstellen. Ik wil beginnen met het bedanken van Fortuna Sittard en de spelers, dat zij hieraan willen meewerken! Vandaag in deel 2, Perr Schuurs, die vanuit de jeugd wil doorstromen tot basisspeler. Wie wordt de volgende in deze serie??

Het begint allemaal op vierjarige leeftijd in de jeugd van FC Ria. Daar startte hij als spits, waarna hij op zijn 10e werd opgepikt door Fortuna. Bij Fortuna werd hij echter omgeturnd tot centrale verdediger, waar hij zich steeds verder in wil ontwikkelen. Dit gaat hem goed af, want dit seizoen zit de pas 16 jaar oude verdediger als jongste speler bij de selectie.

Perr valt met zijn 1.93 meter zowel voetballend als ook in grootte op. Perr groeit op in een echt sportgezin. Zijn vader (Lambert Schuurs) speelde voor het Nederlands handbalteam en is tegenwoordig assistent-trainer bij landskampioen handbal: Lions. Zijn beide zussen zijn ook erg sportief. Zo handbalt zijn zus Fleau. Demi, zijn andere zus, tennist op het hoogste niveau en staat 90ste op wereldranglijst met haar dubbelspel. Dit zou echter allemaal niet mogelijk zijn zonder hun moeder, Monique Schuurs, die tussen deze wirwar van sporten de rust kan bewaren om alles voor iedereen te regelen zoals de was, vervoer, en nog veel meer.

Het zal een zwaar jaar worden voor Perr. Na vijf jaar in de jeugdopleiding van Fortuna Sittard te hebben gespeeld zal hij dit seizoen aansluiten bij de selectie van het eerste elftal. Naast voetballen zit Perr ook nog op school. Komend schooljaar zal hij eindexamen doen op het Dacapo College te Born. Extra spannend dus voor Perr, want naast zijn eerste jaar bij de senioren bij Fortuna wil hij ook graag het diploma behalen.

Als Perr niet met voetbal of school bezig is, wat veel tijd opslokt, doet hij graag met vrienden en familie leuke dingen. “Bij mij eerste training voelde ik mij er al thuis”, zegt Perr die bij Fortuna in de jaren vele successen heeft meegemaakt. In de 6 seizoenen die hij er tot nu toe speelde werd hij 4 keer kampioen. Dit hoopt hij in de toekomst ook met het eerste elftal mee te maken. De kwaliteiten van Perr zijn heel divers. Hij is een centrale verdediger met een mooie traptechniek die gemakkelijk een lange bal kan hanteren, maar door de rust die hij in zijn spel heeft, is hij opbouwend ook heel erg sterk. Zijn lengte kan hij goed gebruiken tegen lange spitsen.

Een complete centrale verdediger dus die het afgelopen seizoen op de A1 van Fortuna te bewonderen was, terwijl hij eigenlijk nog B-junior was. De jeugdopleiding bij Fortuna ervaart hij als fantastisch. Mede door zijn 4 kampioenschappen en de geweldige ontwikkeling die hij doormaakt. Echter is het nu ook de tijd om vooruit te kijken. Perr wil dit seizoen zoveel mogelijk speelminuten gaan maken, waardoor hij zich persoonlijk verder hoopt te kunnen ontwikkelen en zo ook belangrijk voor Fortuna te worden.

De concurrentie is echter groot met aanvoerder Ferry de Regt en een ander talent, Luc Mares, die het momenteel prima doen als centraal duo. Een extra reden voor Perr om nog harder te werken om zich verder te ontwikkelen. Hard werken en veel inzet is Perr niet vreemd. Op de trainingen zet hij zich goed in en vliegt hij met grote regelmaat met een heerlijke sliding erin. Waar hij nu staat als 16-jarige is niet voor velen weggelegd. Hier komt een hoop talent bij kijken. Maar met talent alleen red je het niet. Je hebt een enorme bereidheid nodig en moet er als speler alles voor over hebben om de top te halen. Zo heeft Perr vaker feestjes moeten afzeggen. Dat er veel van een profvoetballer gevraagd wordt blijkt hier wel uit. Volgens Perr zijn de benodigde faciliteiten op de club aanwezig om topsport te kunnen bedrijven. Dit helpt hem ook om het uiterste uit zichzelf te halen en zichzelf verder te ontwikkelen. De trainingen ervaart hij als heel fijn. Zowel de manier van trainen als de indeling bevalt hem goed. De spelersgroep heeft hier natuurlijk ook een groot aandeel in. Van de ervaren spelers kan Perr heel veel leren en hij vindt het dan ook heel fijn om met hen samen te mogen trainen.

Als team hopen ze dit seizoen op een plekje in de nacompetitie. “Hier moet je als team vol voor gaan. Zeker voor de supporters die de club steunen. Het zegt al genoeg dat in deze moeilijke tijd voor de club nog zoveel supporters bij een uitwedstrijd aanwezig zijn”, benadrukt Perr. De komst van de nieuwe eigenaar kan dan volgens Perr ook de manier zijn om met Fortuna Sittard weer oude toptijden te herleven en van Fortuna Sittard weer een grote club te maken, zoals het geweest is. Op naar een mooi voetbalseizoen met hopelijk vele speelminuten voor dit jonge talent!

Jesper (Jaapie)