Excelsior Rotterdam – Fortuna Sittard = 3-0

SBV Excelsior uit. Vele supporters zullen terugdenken aan die vreselijke vrijdagavond amper 4 jaar geleden. Fortuna Sittard supporter Harald Didderen liet op 22 augustus 2008 het leven na een verkeersongeval. Vandaag de dag reisden plusminus 200 supporters wederom het halve land door om Haralds passie te aanschouwen: voetbal!

de spelers lopen warm,

net zoals de trouwe aanhang, deze zitten in het uitvak

yihaa

let the game begin

Een eclatante thuisoverwinning tegen BV Emmen bezorgden de meeste Fortuna Sittard een mooie waan van de dag. Onze tegenstander vandaag echter een kampioenskandidaat in de Jupiler League, op voorhand dan ook niet alleen een emotioneel zware wedstrijd, maar ook een bijzonder lastige.

Trainer Wil Boessen koos deze maandagavond voor hetzelfde team dat vorige week vrijdag in de 2 de helft tegen BV Emmen bewees over wilskracht te bezitten. Nieuwelingen Niels Vets en Quin Kruijsen als aandachtig supporter tijdens deze wedstrijd. De KNVB had beide spelers nog niet vrijgegeven zodat beide voetballers morgen (red. dinsdag 18.30 uur uur Jong Fortuna – Jong FC Den Bosch) hun debuut zullen maken voor Limburgs mooiste BVO.

Basisopstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen = Schroyen

Cevik – De Boer – Diaz – Voorn

Rajcomar – Khalouta

Om 20.00 uur het beginsignaal van de wedstrijd. Het uitvak in extase, half Limburg achter de buis want Eredivisie Live verzorgde een live verslag van dit treffen in de Jupiler League.

De thuisploeg Excelsior begon beter aan de wedstrijd en de eerste de beste aanval van de Rotterdammers verdween in het netje achter doelman Kaya. Rechtsback Turan had duidelijk moeite met het kunstgrasveld en kon niet voorkomen dat  Excelsior speler Manu de bal in de 4 de minuut kon voorzetten op medespeler Blij. Zijn schuiver bleek onhoudbaar: 1-0.

Fortuna Sittard herstelde zich pas na 10 a 15 minuten en nam stoutmoedig het heft in handen. Na wat speldenprikken van Schroyen en Diaz leek Fortuna Sittard speler Cevik na 24 minuten spelen een penalty te krijgen. De kleine vleugelaanvaller werd letterlijk de grond ingeboord maar de leidsman in het zwart weigerde het leer op de stip te leggen. Fortuna Sittard –vol aangemoedigd door de fanatiek en niet stil te krijgen aanhang- bleef het betere van het spel hebben en Cevik, maar met name Voorn had de 1-1 op de schoen. Het schot van de Limburger was hard, maar jammerlijk niet zuiver genoeg.

Ruststand 1-0.

In de 2 de helft een ontketend Fortuna Sittard. Binnen 10 minuten 3 grote kansen op de verdiende gelijkmaker. Diaz en Rajcomar ontbraken echter elk fortuin.  De thuisploeg kwam niet meer aan voetballen toe maar wist via de snelle Manu wel kansen te creëren. Doelman Kaya voorkwam na een uur spelen een zekere 2-0. Niet veel later viel deze dan alsnog. Een schot van Manu werd door Fortuna Sittard verdediger Dreesen van richting veranderd en via de vingertoppen van Kaya en de paal de 2-0. De beslissing in de wedstrijd, doelpuntenmaker Timothy Dreesen (eigen goal).

Fortuna Sittard weigerde echter te capituleren en speelde met passie en inzet verder. Rajcomar krulde de bal net langs de kruising en Voorn kopte het leer in de 72 ste minuut op de paal.

Trainer Wil Boessen mag trots zijn op deze ploeg. Op de openingsfase na, bleek Fortuna Sittard de bovenliggende partij deze uitwedstrijd. De 200 getrouwen zagen N’Koyi, Briels en Mannes invallen. Voor deze laatste zijn eerste speelminuten in het betaalde voetbal.

Na 80 minuten volgden diverse wissels bij de thuisploeg en werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. Fortuna Sittard speelde goed, met passie en veel inzet. De 3-0 in de 88 ste minuut (Vorthoren) voor de statistieken, ook voor de commenator van Eredivisie Live: “Fortuna Sittard krijgt in Rotterdam veel te weinig, de Limburgers hadden zeker een punt verdiend.” Mooie woorden, maar nul punten.

Rest ons dan ook niks anders u nogmaals te attenderen op de wedstrijd Jong Fortuna – Jong FC Den Bosch (dinsdag 18.30 uur). Hoeplijk dat we deze wel winnen. Een volgende competitiewedstrijd van Fortuna Sittard staat gepland op vrijdag 14 september 2012. Dan speelt Fortuna Sittard een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Foto’s van de wedstrijd SBV Excelsior – Fortuna Sittard volgen in de loop van dinsdag. Uw MVP 12-13 stem kunt u laten gelden door uw beste 5 Fortuna Sittard spelers te mailen naar fortunahome@hotmail.com

Een bijgewerkte Top 100 allertijden vind u hier .

Bron: FortunaHome, Home of True Support / Veldfoto’s Janko Knops / Sfeerfoto’s M.Dreesen voor Fortunahome.com