Fortuna Sittard trainer Wil Boessen kende voor aanvang van het treffen met FC Volendam een waar luxe probleem. Uiteindelijk koos onze oefenmeester voor de volgende 11 basisspelers:

Turan – Dreesen – Janssen – Schroyen

De Boer – Voorn – Kruisen

Khalouta – Rajcomar – Cevik

De 3.000 aanwezige toeschouwers zagen dat aan de zijde van FC Volendam dat topscoorder Jack Tuyp ontbrak, desondanks bleek ook FC Volendam deze vrijdagavond gevaarlijk.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Fortuna Sittard. Prince Rajcomar was duidelijk op zoek naar zijn eerste competitie doelpunt(en) en de technisch begaafde spelers kende in de 1 ste helft enkele dreigende momenten.

Na 10 minuten spelen had de Maastrichtenaar de 1-0 op zijn voeten. Op onverklaarbare wijze verdween het leer echter 5 meter naast het doel. In de tegenstoot bewees FC Volendam ondanks het gemis van haar topschutter, over aanvalskracht te bezitten. Een indraaiende vrije trap eindigde via een stuitbal op de kruising net boven doelman Ferhat Kaya.

Fortuna Sittard bleef echter de bovenliggende partij en in een zeer aantrekkelijke eerste helft stapelde de thuisploeg kans op kans. Linksback Joeri Schroyen zag zijn solo en bijpassend schot binnen het kwartier eindigen op de vuisten van doelman Sonny Stevens. Niet veel later testte Ramazan Cevik de knuisten van de palingboer met glibberige handschoenen.

In deze fase van de wedstrijd kwam ook FC Volendam er soms vervaarlijk uit. Een fout van Fatih Turan leidde bijna de 0-1 in, het was Joeri Schroyen die de bal in de 20 ste minuut van de wedstrijd van de lijn wist te halen. Toen ook nog eens FC Volendam spits Michiel Kramer de bal onhoubaar leek binnen te koppen bewees echter Ferhat Kaya zijn grote klasse. Deze doelman is een parel voor de Jupiler League.

Het eerste half uur dan ook gelijkopgaand en een spannende wedstrijd. Voor rust noteerde uw webmaster echter ook kans 4 en 5 voor de thuisploeg. Prince Rajcomar miste jammerlijk kracht in zijn poging doel te treffen en Aziz khalouta zag zijn kopbal eindigen op de buitenkant van de paal.

Kansenverhouding 5-3 en thee in de rust: stand 0-0.

Na rust werd de thuisploeg fanatiek aangemoedigd door het publiek. De combinatie vak C versus Noord was deze vrijdagavond optimaal en de 15 meegereisde FC Volendam fans zagen dat hun ‘blauwhemden’ vakkundig werden weggespeeld door een beter Fortuna Sittard.

Het eerste kwartier van de 2 de helft was dan nog saai te noemen maar na een uur voetballen ontplofte het voetbal in de Trendwork Arena. Aziz Khalouta zag in de 61 ste minuut zijn kopbal van de lijn gehaald worden, een bijna zekere treffer! Het teken voor Prince Rajcomar om zijn bekritiseerde trukendoos eens open te maken. De speler stal de show met enkele ongelooflijke passeerbewegingen en zijn schot in de 64 ste minuut spatte uiteen op de knuisten van doelman Stevens. Efkes ervoor werd de Limburger ten onrechte teruggefloten vanwege vermeend buitenspel. FC Volendam kraakte, maar wist in de 66 ste minuut nog wel voor de laatste maaal deze wedstrijd gevaarlijk te worden. Ferhat Kaya redde echter op knappe wijze in een 1 op 1 situatie na geschutter in de Fortuna Sittard defensie.

Het tempo van de wedstrijd ging even terug en het duurde tot de 76 ste minuut dat de thuisploeg klaar was voor een volgende storm richting het doel van Stevens. Timothy Dreesen en Yoann de Boer konden voorzetten via links en een corner net niet promoveren tot doelpunt.  Fortuna Sittard werd echter sterker en sterker en de 11 de kans (!) van Fortuna Sittard bleek voor FC Volendam teveel van het goede.

Joeri Schroyen die aanvallend een dijk van een wedstrijd speelde brak door aan de linkerkant en zijn gele schoentjes hadden de perfecte voorzet op Aziz Kalouta die zijn 4 de doelpunt van het seizoen kon intikken. De spits barste in tranen van geluk uit: 81 ste minuut 1-0!

De resterende 10 minuten kwam FC Volendam onder de moordende druk van Fortuna Sittard uit , maar wist echter amper gevaarlijk te worden. Een schot, enkele meters naast, wat klutsballen en dan toch het eindsignaal van de zeer slecht fluitende scheidsrechter Manschot. Het beginsignaal voor een volksfeest in de grachten van onze Trendwork Arena.

Fortuna Sittard verslaat namelijk het sterk geachte FC Volendam met 1-0. Vooral de manier waarop maakt indruk. Trainer Wil Boessen heeft in korte tijd een hecht elftal weten te vormen dat verdedigend uitblinkt en in staat is om elke wedstrijd 10+ kansen te creëren.

Volgende week speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd. Dan zijn we te gast in Helmond en wacht een nieuwe uitdaging en een nieuwe kans op 3 punten. De Supportersvereniging SV Nao Veure organiseert een verplichte combi. Voor meer info hieromtrent klikt u hier .

De veldfoto’s van de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Volendam werden voor verzorgt door FortunaHome fotograaf Leo Everard. Voor meer foto’s van deze wedstrijd verwijzen we u naar www.everard-elsloo.nl

Uiteraard nodigen we u uit om uw MVP punten van deze week te mailen naar fortunahome@hotmail.com , dit s.v.p. o.v.v. MVP 12-13 FSC-Volendam.

Rest ons niks anders dan een ieder Fortuna Sittard fan een prettig weekend te wensen.  Voor een bijgewerkte Top 100 klikt u hier .

Bron: FortunaHome.com, Home of True Support!