FC Den Bosch – Fortuna Sittard =1-1

Eerlijk is eerlijk, door een verhuizing met bijkomende internetproblemen bleef ondergetekende deze week verstoken van relevante informatie omtrent Fortuna Sittard. Om exact 20.00 uur deze vrijdagavond is echter ook in Buchten internet uitgevonden en horen we Roepie-Roepie en Patrick Krekels over de boxen van de net aangeschafte laptop bij Spoonky (Dixons met TOF korting).

De basisopstelling van Fortuna Sittard:

Wintjens

Wagemakers- Usta –Dreesen – Schroyen

Scheelen – De Boer – Voorn – Schreurs

Hoesen – Van Zaanen

Never change a winning team. In Den Bosch floot scheidsrechter Edwin van de Graaf om 20.00 uur zijn fluitje. FC Den Bosch een supersterke tegenstander en waarlijk het begin van de 3 de periode in de Jupiler League. De luisteraars van Radio Fortuna waren getuige van een gelijkopgaande wedstrijd, De echte die-hards , 130 man sterk, deze vrijdagavond in het uitvak in een matig gevuld stadion.

In de 35 ste minuut was het echter, “Bam, wat een vuurbal”. Joeri Schroyen met de 0-1! De jonge Limburger heeft nog een lange weg te gaan,maar de Fortuna Sittard speler mag gerust een supertalent genoemd worden. Zijn goal wonderschoon. 0-1 voor de geel-groene uit Limburg. Zijn goal betekende in ieder geval de allereerste tegengoal van FC Den Bosch in 2012. Yep.

De rust wordt ondanks enige Brabantse druk gehaald met de 0-1 voorspong. Tijd om de reservebank eens door te nemen. Voss, Janssen, Diaz, Gulpen, Turan,Secerovic, Gulpen. Onze ploeg kent vele blessuregevallen en de voorspong mag dan ook gerust gekoesterd worden. Hoe gaan we het de 2 de helft doen? Het kan niet anders dan spannend worden. Wie als eerste scoort die wint?

Radio Fortuna heeft inmiddels onze FH fotograaf gesproken en deelt mede dat Fortuna Sittard in de 1 ste helft een penalty had moeten krijgen. Evenals ondergetekende zitvaste  uitfotograaf Janko in een verhuizing. Rik zal u morgen echter verrassen met zijn foto’s.

De thuisploeg met Seuntjens binnen de gelederen begint goed aan de 2 de helft en Danny Wintjens krijgt meer en meer ballen richting zijn knokkels. Tijd om lekker te counteren, Fortuna Sittard haar favoriete spelletje. Om 21.15, en dus na een uur spelen de gelijkmaker en dus 1-1. Joeri Schroyen blijkt 15 centimeter te klein. Niet onverwacht want zoals eerder gesteld FC Den Bosch is samen met FC Zwolle dit jaar gewoon ‘horse categorie’.

Spannend, spannend, spannend. Zo ook voor Tini Ruijs die ondermeer Harrie Gommans, Fernando Ricksen, Randel Shakison en Richard Stolte vanwege blessures deze avond moest missen. Met nog een kwartier te spelen een gevaarlijk actie van Fortuna Sittard speler Rowin van Zaanen. Jammerlijk geen doelpunt. Reservespeler Kevin Diaz loopt zichzelf inmiddels warm en wordt ingewisseld voor Limbo Joeri Schroyen. Fortuna Sittard voor de volle winst!

Na 90 minuten de 1-1 op het scorebord, ondanks een grote kans vootr Danny Schreurs in blessuretijd. De neutrale supporter echter de absolute winnaar. Fortuna Sittard behaalt wederom een resultaat in een uitwedstrijd. Jammer genioeg niet genoeg voort de volle winst, maar dit Fortuna Sittard verdiend complimenten. Maandag is het derby time, Fortuna Sittard is er klaar voor.

MVV? Onze chauvinistische Limburgers speelden in eigen stadionnetje dit weekend 1-1 tegen FC Dordrecht.

Voor de Top 100 allertijden klikt u hier . Stemmen voor de MVP 11-12 van de week doet u door uw favoriete 5 beste spelers van de wedstrijd te spelen naar fortunahome@hotmail.com . Morgen brengt FortunaHome u een fotoverslag van de wedstrijd. jaja, Rik van Mulken is deze week onze fotograaf in den vreemde en was getuige van een heerlijke wedstrijd!

Rest ons niks anders dan u een leuk weekend te wensen, uiteraard niet zonder u te attenderen op de wedstrijd Fortuna Sittard – MVV Maastricht komende maandag. De Limburgse derby in de Trendwork Arena begint om 20.00 uur.

Dit weekend is echter meer te genieten. De Ajeugd speelt een zeer belangrijke wedstrijd thuis tegen FC Dordrecht. Een kampioenswedstrijd in de 2 de klasse welke gratis toegankelijk is en wel om 15.00 uur op het CIOS terrein. Ook de Bjeugd speelt een thuiswedstrijd en wel om 13.00 uur tegen Feyenoord. U bent welkom en bij deze uitgenodigd.

Namens FortunaHome.com, webbie LINFORD met speciale dank aan onze stand-in uitfotograaf Rik van Mulken.Bedankt voor der foto’s!