Fortuna pakt een verdiend punt in Dordrecht: 2-2

Fortuna Sittard mocht op maandagavond (!) de inhaalwedstrijd in en tegen Fc Dordrecht gaan voetballen. De Zuid-Hollanders  staan enigszins verassend op de 5 e plek van de juupliek, waarbij verreweg de meeste punten in het eigen kleine knusse stadionnetje werden behaald. Toch weerhielden deze statistieken de  trouwe Fortunafans niet om zelfs op deze regenachtige maandagavond hun club achterna te reizen. Een dikke honderd man stonden om 20.00 uur letterlijk en figuurlijk achter de club.

Fortunahome.com was ook, samen met meer dan een dikke 100 Fortuna supporters,  aanwezig in Zuid-Holland

een bekend 😉 deel van de dikke 100 Fortuna supporters

Sja..nr. 5 van de juupliek…

Het kleine stadionnetje vanuit het uitvak bezien

De dikke 1000 toeschouwers zagen dat de Fortunezen met de volgende basiself het veld betraden:

Wintjens, Danny

Wagemakers Marc , Usta Suat ; Dreesen Timothy ; Schroyen Joeri

Voorn Ramon ,; Scheelen Wouter ; de Boer Yoann

Hoesen  Danny ; Schreurs Danny ; van Zaanen Rowin

Een opstelling die de laatste weken succesvol  bleek te zijn. Na enkele minuten leek dit vertrouwen in het winnend team direct beloond te worden. Ramon Voorn kon binnen de zestien meter van de Hollanders vrijuit uithalen. Helaas verdween de bal echter bijna uit het stadion. Hoe het wel moest deed ex-Fortunees Jessy Mayele enige minuten later  voor. In de 4 e minuut lag de bal namelijk achter de verbouwereerde doelman Wintjens: 1-0  voor Fc Dordrecht.

Fortuna Sittard wilde na deze vroege openingstreffer het spel naar zich toetrekken. Via druk op het middenveld verplaatste het spel zich voor de goal van Fc Dordrecht. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden, met name uit dode spelmomenten.  Tot aan de rust kabbelde het spel zo op en neer was de 2-0 net zo goed mogelijk als de 1-1. Het bleef echter in een meer spannende dan goede eerste helft: 1-0 .

Vermaak in de rust…

De 2e helft dan. Zou Fortuna Sittard op basis van de donderspeech van Tiny de positieve lijn van de laatste weken weer weten op te pakken of zou het Dordrecht zijn dat de overwinning zou behouden? In het eerste deel van de 2e helft zagen de toeschouwers een zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een tactisch steekspel waarbij Fortuna Sittard te slordig in de passing was om de individuele kwaliteiten van Hoessen of van Zaanen te benutten. Trainer Ruys besloot dan ook na een dik kwartier in een aanvallender concept te gaan spelen door onze linksback te vervangen voor de veel aanvallender ingestelde Diaz. Dat dit al binnen enkele minuten zou resulteren in een heel ander veldspel, en zelfs de gelijkmaker,  kon hij op dat moment niet beseffen. Uit de 8e corner van Fortuna Sittard was het namelijk supersjeng Schreurs die  hoog boven  de verdediging toornde en met een mooie kopbal de terechte gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. Het uitvak explodeerde!!!! De juichstemming in het Fortuna kamp bleek echter van korte duur, om precies te zijn vier minuten. Dordrecht speler Jeffrey Rijsdijk mocht namelijk  dreigend naar de zestien lopen zonder aangevallen te worden. Een  kap  en een “droog-schot-laag-in-de-korte-hoek” later viel de  2-1. Damm.

Dat Fortuna Sittard echter door de goede resultaten aan zelfvertrouwen heeft gewonnen bleek uit de wil om ondanks deze tegenslag te blijven aanvallen. Dit resulteerde al binnen enkele minuten in een scrimmage voor de doelmond van Dordrecht waarbij van Zaanen een diagonaal schot  op de paal  deed spatten. De zeer scherp spelende  Ramon Voorn drong zich vervolgens voor zijn tegenstander en poeierde de van de paal terugkerende bal achter de Dordtse doelman: 2-2!!! Yihaaaaaaaaaaa!

Het slotakkoord was voor Fortuna Sittard, zonder dat dit tot  echte grote kansen leidde. Ook invaller Ricksen en Gommans konden in het slot akkoord de stand niet in Sittard’s voordeel laten uitvallen waardoor een zeer acceptabele 2-2 de eindstand vormde.

2e helft: Fortuna speelt nu naar de eigen fanatieke aanhang!

een vol uitvak!

yes…. de gelijkmaker!!!!!!!!!!!!!!!!.

2-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ramon Voorn

Spelers bedanken de meegereisde fans!

Een volgende kans op een overwinning is vrijdag as. Fortuna Sittard speelt dan een uitwedstrijd tegen Den Bosch..een verplichte buscombi en mocht u nog mee willen..bel dit nummer van de SV maar eens, (Tel 0638130110) you never know!. Wat resteert is naast een glimlach over het resultaat uw bijdrage voor de MVP 11-12 . Wordt het de hardwerkende en scorende Ramon Voorn, goudhaantje Danny Schreurs of spelverdeler Scheelen? Laat het ons gerust weten! Hoe? Simpel mail uw 5 beste Fortunezen van de wedstrijd naar webmaster @fortunahome.com o.v.v. MVP Dordt-Fortuna. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klik hier ….

Bron: Fortunahome.com