Fortuna A1 wint en gaat aan kop.

A1 neemt koppositie over na inhaalwedstrijd tegen ARC.

Onze A1 hanteerde vanaf het begin de lange bal op de snelle spitsen. De vlaggenist van ARC gooide bij iedere aanval de vlag omhoog. Na enkele keren had de goed fluitende scheidsrechter van Schaijk dit in de gaten en liep vaker op één lijn. Dit resulteerde voor er een half uur gespeeld was, binnen een tijdsbestek van 10 minuten in een ruime voorsprong voor onze geel-groene trots. Plus 3 gele kaarten voor ARC. Eerst werd een schot van Robin Lutjens door een speler van ARC in het eigen doel gewerkt. Daarna een terecht gegeven penalty die werd verzilverd door spits Jelle van Rijswijk. Twee minuten later een doelpunt van Neke Driessen. Daarna werd ARC iets sterker. In de 40e minuut tikte de keeper van Fortuna met een katachtige reactie de bal over het doel. Één minuut later weer een prachtige redding van de terug na een blessure zijnde gaolie Alain Cornelissen. De bijbehorende corners leverden niets op voor ARC, zodat we gingen rusten met een 3-0 voorsprong. Vijf minuten na rust miste Rick Tummers een enorne kans door vrij voor doel de bal rechts naast het doel te schieten. In de daarop volgende tegen aanval scoorde ARC via Calvin Hoogstraten 3-1. In de 55e minuut hield Neke Driessen niet voldoende afstand bij een vrije trap en kreeg geel, evenals twee minuten later Rick Tummers voor een pittige overtreding. In de 62e minuut gaat verdediger Twan Hennes op avontuur. Hij passeert vier, vijf man en stelt Rick Tummers in staat om de 4-1 op het scorebord te schieten. Vijf minuten later schiet dezelfde speler net links naast, na een vloeiende aanval. Nadat ARC al diverse malen had gewisseld, kwam in de 85e minuut Dean Thommisen erin voor Jelle van Rijswijk. In de 88e minuut verving de 15 jarige Amar Delic de moe gestreden Rick Tummers. Alleen ARC wist nog net voor tijd te scoren via Clinton Delali 4-2, na een fout van Alain Cornelissen. Door deze overwinning neemt onze A1 de eerste plaats over van UVS en AFC met één punt voorsprong op dit duo.