Fortuna blijft met lege handen achter

Fortuna Sittard verliest, maar maakt het de Graafschap lastig

10.000 supporters zagen op vrijdagavond 18 september 2009 in stadion de Vijverberg een leuke wedstrijd tussen de Graafschap en Fortuna Sittard.  Graafschap is samen met Cambuur Leeuwarden kampioenskandidaat in de Jupiler League en de thuisploeg mocht dan ook geen fouten maken tegen het op papier mindere Fortuna Sittard. De ‘Superboeren’ begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd en creëerde zich in de 1ste helft kansen middels Jhon van Beukering, Berry Powel en Yuri Rose. De beste kansen in deze 1ste helft waren echter voor Fortuna Sittard.

Brutaal stuurde trainer Roger Reijners de spelers in een 4-3-3- variant het veld in. Spits Demba Traore wist zich geassisteerd door de snelle Marcus Rychlik en Anthony Di Lallo. Deze laatste was twee keer dicht bij een doelpunt en ook Traore had de openingstreffer meerdere malen op zijn slof.  De ruststand was echter 0-0 en het mag gezegd worden, Fortuna speelde simpelweg haar beste helft van het huidige seizoen. Met de steun van het thuispubliek maaktde de Graafschap echter in de 2de helft het verschil. Doelpunten werden gescoord door Hugo Bargas (52ste minuut) en Yuri Rose (85ste minuut).  Fortuna Sittard incasseerde 3 gele kaarten en kon met opgeheven hoofd, echter wel met 0 punten op zak, het veld verlaten. Resteren voor u enkele foto’s van deze interessante match.