Fortuna in gesprek met Balázs Dzsudzsák

Door de vele blessures en de noodzaak om in het begin van de competitie punten te pakken is de mogelijk aankoop van een ervaren speler als Balázs Dzsudzsák prima te begrijpen.

Volgens Dagblad de Limburger is Fortuna Sittard met Balázs Dzsudzsák (31) in gesprek over een contract. De Hongaarse vedette, die sinds deze zomer transfervrij is, moet de Sittardse aanvalslinie versterken. Met Dzsudzsák dient zich een ervaren én “gratis” optie aan voor de Sittardenaren. De Hongaarse vedette komt uit de koker van József Vörösbaranyi, de zaakwaarnemer die ook Dobos in zijn stal heeft. Die wil de deal nog niet bevestigen. “Ik kan nog niks zeggen, maar misschien heb ik over een paar dagen meer nieuws.

Dzsudzsák
Dzsudzsák begon in de jeugd bij Nyíradony Focisuli en stapte later over naar Debreceni Olasz Focisuli. waarmee hij in 2005, 2006 en 2007 Hongaars kampioen werd, en de Hongaarse Supercup won in 2005, 2006 en 2007. PSV contracteerde Dzsudzsák op 28 oktober 2007. Onder trainer Rutten verlengde Dzsudzsák zijn contract: hij tekende tot medio 2015 bij.  Anzji Machatsjkala bleek echter bereid te zijn om veel geld (14 miljoen) te betalen voor Dzsudszák en zo verkaste hij naar de club uit Dagestan. In januari 2012 vertrok Dzsudzsák bij Anzji. Dinamo Moskou kocht hem voor ongeveer 15 miljoen euro met een oplopende bonus tot vier miljoen euro. Hij werkte zich op tot vaste kracht in de selectie en speelde in het seizoen 2014/15 dertien wedstrijden in de strijd om de UEFA Europa League; in hetzelfde seizoen maakte Dszudzsák zeven doelpunten in 29 competitiewedstrijden. In augustus 2015 maakte Dzsudzsák de transfer naar Bursaspor en aansluitend Al-Wahda, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dzsudzsák is nog altijd international van Hongarije, al zat hij tijdens de laatste twee wedstrijden van het land niet bij de selectie. Tot dusver speelde hij 96 wedstrijden en scoorde hij 21 keer. Een kenmerkende actie voor Dzsudzsák is een passeerbeweging buitenom, gevolgd door een pass met links, terwijl hij met rechts ook uit de voeten kan.

Positie?
Mocht de deal inderdaad door gaan dan zal Balázs Dzsudzsák gehaald worden voor de flanken, waar de club al relatief veel vleugelspelers onder contract heeft staan. Amadou Ciss, Áron Dobos, Djibril Dianessy, Lazaros Lamprou, Lisandro Semedo, André Vidigal en Gavin Vlijter. Door de vele blessures en de noodzaak om in het begin van de competitie punten te pakken is de mogelijk aankoop van een ervaren speler prima te begrijpen.

Geef een reactie