Fortuna – Mvv

Fortuna wederom oppermachtig in de Limburgse derby: 2-0

30/11/2009 F ortuna Sittard mag zich voorlopig weer de beste ploeg van Zuid-Limburg noemen. In een spannende maar niet al te beste derby, won de ploeg van Roger Reijners maandagavond met 2-0. Rick Geenen tekende de 1-0 aan, Ramon Voorn maakte de bevrijdende 2-0.

Fortuna begon furieus aan de eerste derby van het seizoen. De ploeg was fel en stoorde MVV ver op de eigen helft. De Maastrichtenaren openden voorzichtig met slechts één echte spits.

Ondanks het vele balbezit, kreeg Fortuna geen grote kansen. MVV wél, maar Danny Wintjens reageerde attent op inzetten van Daniel Gomez en Tom Daemen. Na het stormachtige begin, zakte het niveau zienderogen.

Na een uur voetballen zorgde verdediger Geenen voor de openingstreffer. Hij zette goed door in een kluts en frommelde de bal achter Ruud Boffin. Het was voor MVV het sein om aan te vallen. De bezoekers kregen kans op kans, maar misten of kwamen niet voorbij Danny Wintjens. Ramon Voorn leek de beslissing te maken toen Marc Mboua in het strafschopgebied gevloerd werd door Gerard Aafjes. Boffin keerde zijn penalty echter. Een minuut later kon de oud-MVV’er alsnog juichen want uit de eerste de beste aanval maakte hij de 2-0.

19.55 uur: Zien ook deze toffe meiden die alleen Ronald Hamming misten

19.55 uur: Potverdorie, een Sjeng op de Noordtribune word bijna gewurgd met een Fortuna sjaal

19.55 uur: MVV bereidt haat Tifo actie voor

19.56 uur: en het is….iets rood en zwarts

19.56 uur: aha. een gezichtje dat ons vriendelijk toelacht. Dat is Beppie!

19.56 uur: Fortuna Tifosi, fantastisch mooie grote letters FSC

19.56 uur: waarbij de S door Supporters omhoog werd gehouden met bordjes

21.40 uur: Fortuna staat op 1-0 (Geenen) en Voorn legt aan voor een pingel

21.40 uur: en de Maastrichtenaar mist!!

21.43 uur: Wil Peters kan lachen, Voorn scoort de 2-0 via een schot van 20 meter afstand

21.46 uur: blessure tijd in Zitterd, de stand is 2-0!

21.47 uur: de wedstrijd kan niet lang genoeg duren, Fortuna krijgt kansen op 3-0

21.48 uur: scheidsrechter Wiedemeijer fluit voor het laatst op zijn fluitje

21.52 uur: Feestje van de spelers voor eigen aanhang

21.54: de 2-0 op het scorebord geeft de verhoudingen weer. Fortuna 2, MVV 0

22.00 uur: Marcus Rychlik viert zijn eigen feestje, spelers ontladen

22.00 uur: “pak die Sjengen”, Mbou spreekt vloeiend Nederlands.

22.05 uur: Marcus Rychlik krijgt er geen genoeg van en blijft alleen achter op het veld. Emotie zijn deel.

Fortuna Sittard heeft met de nodige vechtlust, inzet en een beetje geluk met 2-0 thuis in eigen Trendwork Arena weten te winnen van streekgenoot MVV Maastricht. De groen gelen van Roger Reijners begonnen uitstekend aan de wedstrijd waarbij aanvoerder Angelo Simone zijn ploeg op sleeptouw nam.

Fortuna domineerde de 1ste helft maar zag MVV na 30 minuten spelen wel beter in de wedstrijd komen. De Maastrichtenaren creëerde zelfs de beste kansen echter de 0-0 met rust een ietwat geflatteerde score.

Na rust was het MVV welke de derbywedstrijd bepaalde. Fortuna spits Demba Traore zat duidelijk niet in de wedstrijd. Ook Taner Taktak kraakte meer dan hem lief was. De inzet van Angelo Simone, Ramon Voorn, Marcyus Rychlik en Nico Vanek bepaalde echter de hardheid van deze derby. Voor elke meter werd gevochten en MVV slaagde er niet in zich te wapenen tegen zoveel passie.

Sterker nog, Rick Geenen frommelde in de 65ste minuut, puur op een inzet, een bal in het doel achterr MVV goalie Boffin. De Limburger vierde zijn feestje met de fans op Noord! “Pak die Sjengen!”

MVV drong aan, balde haar hoofdstelijkje vuisten maar kwam niet verder dan een paar ogenschijnlijk gevaarlijke doelpogingen die stuk voor stuk kundig werden verwerkt door Sjeng Danny Wintjens.

Fortuna MVV was de wedstrijd van de Limburgers want naast een hoofdrol voor Geenen en Wintjens was er namelijk ook een hoofdstuk weggelegd voor Maastrichtenaar Ramon Voorn.

In de 85ste minuut van de wedstrijd krijgt Voorn een opgelegde kans. Scheidsrechter Wiedemeijer legde de bal op de stip na een charge van een MVV menneke op de ingevallen Mbou. Voorn wist het buitenkansje echter niet te verzilveren. De spanning werd hem even teveel. De afgeslagen bal kwam echter via Marcus Rychlik een 40 seconden na Boffins redding weer voor het doel. Voorn dacct niet meer na en legde al zijn frustratie in een moordend schot van 20 meter afstand. Het leer verdween keihard in de rechter benedenhoek, de wedstrijd beslist!

Fortuna Sittard wint puur op inzet weer van MVV Maastricht. Het “Capa neem je rotzooi mee” galmt nu nog in onze Trendwork Arena: 2-0!