Op donderdagavond speelde Fortuna Sittard een leuke oefenwedstrijd tegen de ploeg van de Kempen: Geel. Sinds een klein decennium is de relatie tussen beide ploegen en fans prima en ook deze avond zou dat maar weer eens blijken. Trainer Willy Boessen moest noodgedwongen door de (lichte) blessures van de Boer (?), Vlug (heup), Vets (enkelbanden)  en Turan (knie)  de basisopstelling beginnen met enkele nieuwe gezichten.:

Glenn Daniels

Hendrickx – Linssen – Dreesen – Sekkour

Voorn – Khalouta – Briels

Nepo – N koyi – Van Zaanen

Opvallende afwezigen waren Patrick Amoah (zie nieuwsbericht)  en Kaya (wordt die nu echt verkocht?) Na een aarzelend begin werd duidelijk dat het basisteam van Fortuna Sittard voetballend (veel) beter was dan de opponent uit Geel. Het baltempo, fysieke duels en diepgang was simpelweg beter. Toch bleven de kansen eigenlijk uit en bleef het centrum van Geel heerser achterin. Het meeste gevaar kwam via de rappe flanken waar Nepo en Rowin het de tegenstander zeer moeilijk maakte. Het duurde echter tot diep in de eerste helft voordat het veldoverwicht ook werd uitgedrukt in een goal. Na een playstation aanval ronde Rowin prachtig af: 1-0. De extra “ros tegen de netten” die de DJ-in-spe nog aan de bal gaf sprak boekdelen: hij wil erkenning!

In de 2e heflt werd het rommelig en zat er geen lijn meer in het Fortuna Sittard spel. Zowat de hele basis werd gewisseld voor jeugdspelers en deze werden soms overlopen door de Geelse opponent die met het basisteam bleven spelen. Een gelijkspel was dan ook dikverdiend, maar het werd vlak voor tijd zelfs een nederlaag (penalty) voor Fortuna Sittard. Iets wat Sjra en Willy ogenschijnlijk niks boeide..men kwam om te oefenen en niet om te winnen.

Bijgaande een korte sfeerrapportage van een verder gezellige en gemoedelijke pot voetbal:

mooi zomers plaatje in de Belgische Kempen

een bevriende klassieker tussen Geel en Fortuna Sittard staat deze zomerse avond op het programma

zoek de koekwaus 🙂

Fortuna speelde de eerste helft in de sterkste opstelling, maar wel zonder de geblesseerde Vlug, de Boer, Turan en Vest en ook Kaya en Amoah deden niet mee.

De Belg in schotse dienst Glenn Daniels maakte een verdienstelijk debuut en pakte een lekkere save.

Na een aarzelend begin waren de laatste 30 minuten van de 1e helft overtuigend voor Fortuna Sittard, zonder dat er veel uitgespeelde kansen kwamen

Met van Zaanen (links), N Koiy (centraal), Khalouta (centraal) en Nepomuseno (rechts)  was dit best een aanvallend ingesteld team op papier

Ook Dreesen melde zich regelmatig in de 16 van Geel..zoek de bal 🙂

Trainer Boessen legt uit hoe het moet, Sekkour krijgt ff bijbelles van Patrick 🙂

Van Zaanen liet een gretige indruk achter en was zeker een van de betere in de eerste helft.

1-0 na een prachtige voorbereiding van Lord Patrick!

1-0..de grens kan zijn juup-pans weer verplaatsen naar de middenlijn,

thx enne..dat smaakt naar meer!!! ..een verdiende en knappe 1-0 voorspong.

Rust en we zien een armada aan Jong-Fortuna en jeugdspelers zich warmlopen en invallen… het is letterlijk nu een oefenwedstrijd geworden

ziet ook het publiek op de hoofdtribune…

De jeugd van Fortuna Sittard legt het in de 2e helft af tegen het sterkere Geel

Voss redt hier nog knap, bij de 1-1 zag het er echter minder lekker uit….

De voorkeur van de fans moge duidleijk zijn…..

Sjra glundert en heeft de geheimzinnige mc donalds smile ..van Zaanen langer bij Fortuna?

Verdediger Kis maakte in de 2e helft nog geen overtuigende indruk, maar had het moeilijk met de vele jeugd en wisselingen om hem heen.