Mark Voss, Mike Jongen en Kevin Kis voor Glenn Daniels, Timothy Dreesen en Patrick N’Koyi.
70e min:
Zlatko Zejnilovic, Lars Gulpen en Franco Zennaro voor Rowin v Zaanen, Jordy Briels en Gevaro Nepomuceno.
75e min
Thiemo Vanmaris en Bob Vankan voor Ramon Voorn en Jonathan Hendrickx.
Fortuna speelde vanavond de generale repetitie voor volgende week, als we voor de 2e keer op rij De Graafschap mogen ontvangen in onze eigen Arena. De eerste helft was Fortuna duidelijk de betere partij en liet Geel nauwelijks van de eigen helft af komen. Op een aantal corners en penalty die niet gegeven werd (handsbal) na kwam Fortuna bijna niet tot aan de goal van de Belgen.
De ongeveer 250 toeschouwers moesten tot de 37e minuut wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd. N’Koyi liep zich prima vrij in de 16 en legde de lange bal die vanaf de middenlijn kwam in 1x terug op Rowin v Zaanen. Van Zaanen hoefde niet lang te denken en maakte met een lage knal de eerste kans van de wedstrijd af.
Nog geen 3 minuten later volgde de 2e kans van de wedstrijd, wederom voor Fortuna. Khalouta kwam vanaf de rechterflank naar binnen gedribbeld en besloot vanaf de rand van de 16 te schieten. Het schot dat maar half geblokt werd vloog over de keeper maar helaas ook over de lat.
Mede dankzij de wissels aan de kant van Fortuna kwam Geel de 2e helft beter uit de kleedkamers. In de 62e minuut kwam Geel op gelijke hoogte door een vrije trap vanaf de zijlijn. De bal werd hoog richting de 2e paal getrapt waar de aanvaller van Geel vrij eenvoudig in kon koppen. Ook na de 1-1 werden er aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. Toch zou Geel alsnog aan het langste eind trekken. Een paar minuten nadat de scheids voor de 2e keer een zuivere penalty niet aan Fortuna geeft, legt hij hem aan de andere kant – tot verbazing van iedereen – wel op de stip. Wat er gebeurde weet niemand, maar de 2-1 werd in de 81e minuut feilloos binnen geschoten. Omdat ook in de laatste 9 minuten geen echte kansen meer werden gecreëerd verloor Fortuna haar laatste oefenwedstrijd.
Nawoord:
Positief nieuws vandaag is dat Timothy Dreesen 100% fit lijkt. Hij speelde de 1e helft als vanouds en verloor geen duel. Ook aanwinst Jeffrey Vlug lijkt – ondanks dat hij niet meespeelde – op tijd fit te zijn voor volgende week.
Bron: Jori Knops