Fortuna ongewijzigd tegen Achilles

Franco Zennaro weer bij wedstrijdselectie, wel als wisselspeler.

Achilles’29. De voetbalploeg uit Groesbeek zal zich het debuutjaar  in het betaalde voetbal anders hebben voorgesteld. Financiële perikelen en een troosteloos laatste plaats in de Jupiler League zijn  toebedeeld aan de debutant. Desondanks oogst de ploeg van trainer Francois Gesthuizen veel lof. Uit of thuis, durven de in het zwart en wit acterende (semi)profs/amateurs namelijk te voetballen zonder al teveel schroom en tactische poespas. Achilles’29 behoort in de Jupiler League tot één van de aantrekkelijkste teams en Fortuna Sittard kan dan ook niet met een gerust hart afreizen naar Gelderland. Van onderschatting mag geen sprake zijn, getuige ook de thuiswedstrijd in eigen Offermans-Joosten stadion. De wedstrijd werd met enig fortuin met 2-1 gewonnen.  Doelpuntenmakers aan Sittardse zijde: Patrick Amoah en Jeffrey Vlug.

Aan de zijde van Achilles’29 spelen ondermeer Freek Thoone en Thijs Hendriks. Spelers die eerder ook in de belangstelling stonden van Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard begint vrijdagavond in dezelfde basisopstelling als jongstleden vrijdag toen thuis Telstar met een eclatante zege (5-0) aan de schandpaal werd genageld.

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – De Boer – Khalouta – Voorn

N’Koyi – Nepomuceno

De ogen van menigeen zullen gefocust zijn op Aziz Khalouta. De aanvallende middenvelder/spits steekt in uitstekende doen en heeft zijn zinnen gezet op nog 7 doelpunten dit seizoen. Tactisch bezien kan Fortuna Sittard echter optimaal genieten van de snelheid van bijv. Nepomuceno, het torinstinct van N’Koyi  en het speloverzicht van Vlug. 200 Limburgse supporters zijn live getuige van deze wedstrijd met combi regeling. Om aansluiting met de middenmoot, cq play-offs te forceren zal er gewonnen moeten worden. De opdracht dan ook simpel.

It’s showtime.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen