Fortuna ontvangt licentiestrafpunt

Fortuna Sittard is verbolgen over de toekenning van een eerste licentiestrafpunt inzake het licentiesysteem.
De KNVB heeft in de door Fortuna op 19 juli jl. aangespannen beroepszaak de club een licentiestrafpunt toegekend. Volgens de KNVB is de reden hiervoor dat Fortuna niet op de deadline van 15 mei jl. een schriftelijke bewijs van een betalingsregeling met de belastingdienst kon overleggen.

Fortuna heeft echter tijdens de beroepszaak aangetoond dat zij al op 1 maart jl. een betalingsregeling met de belastingdienst had  getroffen. Daarnaast heeft de club aangetoond dat zij  alles in het werk heeft gesteld om voor de betreffende deadline een schriftelijke bevestiging van de belastingdienst te verkrijgen.

Dat de belastingdienst ondanks meerdere verzoeken van Fortuna de overeengekomen betalingsregeling pas op 22 mei jl. schriftelijk bevestigde, is volgens de club overmacht. Fortuna is  van mening dat haar dat niet aangerekend kan worden. Zij vindt het dan ook geheel onterecht dat de KNVB dit anders beoordeelt. Daarnaast vindt zij het onredelijk dat in een dergelijke case de KNVB Fortuna geen enkele beroepsmogelijkheid bij een onafhankelijke hogere rechtsorganisatie toestaat om de inhoud van het besluit aan te vechten.

Algemeen directeur Martin Masset reageerde teleurgesteld en boos tegelijk: “Ik ben zeer verbolgen over de uitspraak en de manier van handelen van de KNVB. Ik werk als directeur met een Fortuna-hart, samen met een gedreven team, keihard om de club weer helemaal financieel gezond te krijgen. Aan dit soort beroepszaken ben ik buitenproportioneel veel tijd, kosten en energie kwijt. Tijd, geld en energie die ik liever in de verdere financiële gezondmaking van Fortuna steek. Gisteren lees ik dat het door de KNVB  toegelaten belofteteam van PSV nog niet eens een locatie voor de thuisduels heeft. Ook is er bij hen nog steeds geen duidelijkheid is over de toegangsprijzen en de aanwezigheid van het uitpubliek. Als ik dan zie aan welke details wij als club allemaal moeten voldoen en de wijze waarop dit beoordeeld wordt, dan lijken mij de verhoudingen inzake de licentie-eisen volledig scheefgetrokken.  Dat voelt heel onrechtvaardig. We beraden ons in ieder geval de komende weken op verdere stappen”.

Bron: Rik Geurts, Fortuna Sittard