Fortuna scoort in eigen stadion……

Ja hoor, de ban is gebroken,…….vanavond mocht ik getuige zijn van het eerste Fortuna doelpunt in het eigen Fortuna stadion door de thuisploeg en dat in competieverband. Dion Watson de gelukkige maker. Voor een uitzinnig thuispubliek in een kolkend stadion brak de jonge spits de ban en het publiek ging helemaal los.

Dan over naar het meer serieuze deel van het verslag van de wedstrijd Jong Fortuna Sittard tegen Jong FC Urecht.

​Fortuna Sittard begin de wedstrijd vandaag in de volgende basisopstelling : Daniëls, Vos, Nwaannukwu, Linssen, Overhof, Marveggio, Baur, Bahtiri (Lutgens), Watson (van Rijswijk). Vankan en Zejnilovic (Driessen). Bij Jong FC Utrecht (voor mij) geen bekende gezichten, al leek de nummer 41 in zijn lopen en uiterlijk erg veel op Ruud Boymans. Deze Fortunees was er echter niet bij deze avond.

Wedstrijd verliep in een gezapig tempo, en door slecht keeperswerk en doorzetten van reeds eerder genoemd Watson kwam Fortuna na een twintigtal minuten op 1-0. Zover ik mij kan herinneren , de eerste keer dat de ploeg in deze competitie op voorsprong kwam. Publiek, en ja echt het waren er bijna net zoveel als gisteren in Enschede, ging er voor zitten. Zou het dan toch eens gaan gebeuren ?? Beide kanten vochten wat duels uit, vooral op het middenveld en er was weinig dreiging verder. Opvallend was dat Sjoerd Linssen , aanvoerder van jong Fortuna, zich nadrukkelijk in de duels meldde en niet bang was om her en der eens goed stevig erin te gaan. Benjamin Bahtiri moest geblesseerd het veld nog verlaten, wellicht met een lichte hersenschudding nadat hij een bal vol in ze gezicht kreeg. Rust werd bereikt met een voorsprong voor groengeel.

De tweede helft was er dan voor Fortuna weer te veel aan. Men verloor weer veel duels, was in de spits onmachtig en FC Utrecht toonde aan toch gewoon meer klasse en kwaliteit te hebben. Binnen een tweetal minuten was de stand omgebogen van 1-0, naar 1-2 door doelpunten van El Aissati en Boukhari (de tweelingbroer van Ruudje Boymans :)). Jordi Bauer maakte nog wel aanstalten tot een paar acties, Bob Vankan had nog een kans, maar het leverde allemaal helemaal niets op. Dat Erwin de Groot (familie van ??) er nog 1-3 van maakte was voor de scorebordjournalisten, die er vandaag ook niet waren.