Fortuna Sittard – Achilles: Vol erop!

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen komt eraan. Gedaan is het met de gezapige zomeravond wedstrijden tegen amateurs of trainingspotjes met een veredeld Jong Fortuna. Vanaf nu gaat het om het “eggie”, het gaat nu om de punten.

Fortuna Sittard mag in dat kader niet klagen dat de eerste wedstrijd thuis tegen Achilles 29, de sympathieke club uit Groesbeek, is. Niet dat de statistieken nu direct in ons voordeel uitvallen, maar voor het vertrouwen kun je toch maar beter tegen Achilles beginnen dan tegen VVV of de Graafschap.De verwachtingen van de fans zijn Vrijdagavond dan ook simpel: winst…. veel complexer klopt het supportershart niet.

Achilles: jaar van de waarheid
Voor Achilles’29 is het jaar van de waarheid aangebroken. De proefjaren in de eerste divisie zijn voorbij. Het doel is glashelder bij Groesbeekse club die drie jaar geleden als kampioen van de topklasse instroomde in het betaalde voetbal: Achilles moet zich handhaven. Trainer Eric Meijers kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Hij wil de historische 15de plaats van vorig jaar evenaren. ,,Dan hebben we het heel goed gedaan. Het belangrijkste is om één ploeg onder ons te houden en erin te blijven. In de breedte zijn we sterker, maar we zullen meer vastigheid moeten hebben. Vorig seizoen was te wisselvallig.”

FortunaSittard: “aggressief de wedstrijd in”
Fortuna Sittard wil dus een goede seizoensstart maken “we gaan vol vertrouwen de wedstrijd in”, zegt trainer Ben van Dael op de vernieuwde website van Fortuna Sittard. “De hele week is agressief getraind, vandaag zetten we de puntjes op de i. Natuurlijk willen we tegen Achilles een goede start maken. Maar dat willen zij ook. Achilles speelt dit seizoen iets anders, in een 4-4-2 opstelling. Daar houden we rekening mee, maar ook niet te veel. Wij treden met een 4-3-3 opstelling aan.”

Alex Matuta (vertrokken) en Jorrit Smeets (jukbeenbreuk) zullen Vrijdagavond in ieder geval geen deel uitmaken van dat elftal. De overige spelers zijn fit en inzetbaar. Ook aanwinst Roald van Hout, die vorige week tijdens het minitoernooi het duel tegen het Duitse team uit voorzorg oversloeg, kan meedoen. Trainer Ben is nog niet uit over de opstelling, dus zullen wij Fortuna Sittard ook op dit terrein ff helpen :),  bijgaande de verwachte opstelling van Fortuna Sittard. (zie opstelling links)

Feestelijke voorbereiding (17.00) bij Fanplein (hoofdingang)
Vanaf 17.00 uur wordt het nieuwe seizoen feestelijk ingeluid. Binnen en buiten het supportershome zal de dj iedereen ongetwijfeld alvast in de juiste wedstrijdsfeer brengen en kun je genieten van een drankje en allerlei lekkers van de bbq!!!. Na de wedstrijd tegen Achilles ’29 gaan de festiviteiten op het plein gewoon door!!!!

De kassa’s voor het duel gaan vrijdagavond om 19.00 uur open. Scc kaarthouders kunnen hun kaart van te voren nog bij de receptie ophalen (hoofdgebouw) en uiteraard is iedereen van harte welkom om Fortuna te steunen in de jacht naar de eerste zege van het seizoen.

Op naar de drie punten. Aan m!