Fortuna Sittard – SC Cambuur = 0-0

Zelden werd er met zoveel plezier uitgekeken naar de hervatting van de competitie. De trainerswissel Dusseldorp-Ruys zorgde in ieder geval bij de Sittardse aanhang voor nieuw elan. Tiny Ruys is toch een jongen van de club ondanks het gegeven dat hij als speler ook voor NEC en Excelsior uitkwam. In de seizoenen 1982 t/m 1986 was Ruys Fortunees en de ‘oude garde’ herkent glorieuze tijden.

Als trainer verving Ruys in 1994 binnen Fortuna Sittard ooit trainer Chris Dekker. Nu in 2012 is de cirkel echter volledig rond. Geen interim hoofdcoach, maar gewoon hoofdcoach. Het debuut van ‘De Witte’, thuis tegen SC Cambuur uit Leeuwarden.

Voorafgaande de wedstrijd liet onze nieuwe oefenmeester reeds doorschemeren dat hij t.o.v. zijn voorganger een iets wat behoudender Fortuna Sittard wenste te zien. Dezelfde 11 namen, op detail echter een andere veldbezetting.

Wintjens

Geenen – De Boer – Dreesen – Schroyen

Scheelen – Ricksen – Voorn

Hoesen – Gommans – Diaz

“Verwacht van mij geen revolutie, wel evolutie”. Met deze slogan werd het gevecht richting linkerrijtje op vrijdagavond 13 januari 2012 ingezet. De weersomstandigheden, bezien het jaargetijde waren goed te noemen en de speelmat in de Trendwork Arena lag er prima bij.

Op de tribunes een 3.500 supporters die de koude overwonnen. Onze Friese tegenstander kende de ondersteuning van enkele getrouwen. De 304 kilometer die Leeuwarden en Sittard scheidden bleek voor vele Friese aanhangers teveel van het goede. Dit terwijl de ploeg van Alfons Arts wel als 3de in de Jupiler League aan het treffen begon.

De eerste kansen in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden,  bleken voor SC Cambuur. Fortuna Sittard begon zoals verwacht behoudend aan het treffen en eerlijk is eerlijk, de eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien. Veel getik, veel getak, weinig tot geen acties. De wedstrijd werd vakkundig om zeep geholpen. De 4-3-3 zoals hierboven weerspiegelt bleek al snel een 4-2-3-1 opstelling. Zoals verwacht werd Kevin Diaz ‘geslachtofferd’, maar ook Danny Hoesen kreeg zijn deel.

Fortuna Sittard creeerde zich 1 a 2 kansen, SC Cambuur idem. Het pilsje in de rust bleek echter het enige hoogtepunt dit eerste uur van de wedstrijd. Zoals eerder medegedeeld waren de webbies van FortunaHome te gast bij Help Fortuna. In de skybox ook aanwezig Theo Mommers en het duurde dan ook niet snel vooraleer verhalen uit de oude doos werden opgehaald.

Onze oud directeur volgt tegenwoordig alleen nog maar zijn jeugdliefde PSV en zijn eerste managementliefde Fortuna Sittard. Een klasse pik die echter ook enigszins teleurgesteld zijn sigaartje opstak na 45 minuten. De thuiswedstrijden onder Wim Dusseldorp stonden namelijk  bijna altijd garant voor spektakel. Hoe anders was het deze avond….

Mwa, de 2de helft maakte veel goed. Richting eigen aanhang (Noord) speelde Fortuna Sittard een half uur met 12 man. Joeri Schroyen deed een gooi naar MVP van de week met soms geweldig goede acties aan de linkerkant. Harrie Gommans sleepte als vanouds en bleek ook deze avond weer goud waard voor Fortuna Sittard. In de 2de helft ontplofte de wedstrijd niet, maar Fortuna Sittard speelde plots wel een niveau durf hoger.

SC Cambuur werd teruggedrongen en de kansen voor de thuisploeg konden niet uitblijven. Een goede kopbal, een geweldig afstandsschot en soms verrekte leuke combinaties.  De hand van Tiny Ruys voelbaar in elk balcontact. Jammer genoeg niet genoeg om na 90 minuten voetbal de volle winst  te pakken. De 0-0 bleef op het scorebord en voor de neutrale kijker wellicht een terechte score.

FortunaHome is amper neutraal te noemen en in onze ogen had Fortuna Sittard dan ook kunnen winnen. Tiny Ruys krijgt van ons een dikke voldoende! De balans lijkt terug in kunnen, in willen. Komende weken zal zich dit uitbetalen in punten. Tegen het hooggeplaatste SC Cambuur deze avond slechts 1 punt. Volgende week in Velsen wacht de echte kraker voor onze trainer.

Volgende week speelt Fortuna Sittard namelijk een uitwedstrijd, dan tegen Telstar. De Supportersvereniging organiseert bij voldoende deelname een niet-verplichte combi. Opgeven is vast nog mogelijk en we verwijzen u dan ook graag naar www.svnaoveure.nl

Uiteraard kunt u na de wedstrijd Fortuna Sittard – Cambuur Leeuwarden ook weer stemmen voor de Most Valuable Player of the Season. In de tussenstand leidt de kleine Belg Wouter Scheelen. Uw stem kunt u laten gelden door de beste 5 Fortunezen van deze wedstrijd te mailen naar fortunahome@hotmail.com .

Voor de eeuwige Top 100 klikt u hier !

Rest ons niks anders als webmasterteam u een prettig weekend te wensen. Onze speciale dank gaat deze vrijdagavond uit naar Help Fortuna, bedankt voor de skybox ticktes, en fotograaf Leo Everard die voor u foto’s maakte van de wedstrijd Fortuna Sittard – SC Cambuur. Klik hier voor het portfolio van de FortunaHome thuisfotograaf.

Namens uw Home of True Support, webbie LINFORD