Fortuna Sittard is Jo Abelshausen

Onze club staat aan de vooravond van een wederopstanding. Als supporterscollectief zijn we hiervan overtuigd. De bedreigingen zijn nog altijd immens, maar met de nodige ballen, zakken met euro’s en winnaarmentaliteit kunnen we binnen afzienbare tijd weer dromen van tijden van weleer. Samen als collectief!

Een collectief kan echter niet zonder leiders, zonder bijzondere mensen die hun leven wijden aan onze club. Afgelopen jaren hebben we vele helden mogen omarmen. Algemeen directeur Martin Masset bijvoorbeeld. De beste man gelooft in een wederopstanding en is nu reeds een jaar lang –zonder enige vorm van salaris-  verbonden aan zijn club Fortuna Sittard. De man steekt geld en energie in Fortuna Sittard en bereikt gelukkig ook resultaten.

Martin Masset was de opvolger van twee supporterlegendes: Wil Meijers en Wil Helwig, maar in de kielzog van dit drietal waren het vooral ook andere vrijwilligers die bleven geloven in een goede uitkomst. Eén van de meest bijzondere vrijwilligers is RvC en bestuurslid Jo Abelshausen. De man is Fortuna Sittard en maakte inmiddels als eigenaar van de club al bijna alles mee met zijn club. Fusies, degradaties, faillissementen. Bijna alles, want successen waren ook zakenman Jo Abelshausen nog vreemd.

We staan aan de vooravond van iets nieuws, iets moois. Het stadion wordt langzaam maar zeker afgebouwd en de eerste sportieve successen zijn inmiddels behaald. Als we de komende maanden de financiën onder controle kunnen krijgen glooit er daadwerkelijk succes en is the sky weer the limit. Als, ja als.

We kenden vele helden en zoveel mensen streden met ziel en passie. Gevechten met slachtoffers. Onder de streep resteren enkele rotsen in de branding. Mocht Fortuna Sittard de komende maanden succesvol doorkomen, dan is Jo Abelshausen absoluut de grote winnaar. Love him, hate him: één ding staat vast, Jo Abelshausen is Fortuna Sittard. Met al zijn charme, een traan en soms een vloek is hij samen met zijn levensmattie Sjra Philippen voor het leven verbonden aan onze club.

Respect mannen; leidt ons de komende maanden (en vele jaren nadien): samen delen we een droom.

Auteur: Edgar Lucassen