Fortuna speelt degelijke pot tegen Fleetwood Town

Fortuna Sittard is dinsdagavond prima op de been gebleven tegen het Engelse Fleetwood Town. In de ziedende hitte bleef het 0-0. Fleetwood Town speelt in League One, het derde niveau van Engeland. Die competitie staat iets hoger aangeschreven dan de Nederlandse Jupiler League, maar daar was in het oefenpotje weinig van te merken.

Bij Fortuna deden onder meer nieuwelingen Paul van der Helm, Frank Wiafe en Okan Kurt mee. Ook de in Sittard teruggekeerde Aziz Khalouta stond aan de aftrap. Doelpunt afgekeurd Voor rust werd een Fortuna-doelpunt afgekeurd. Na rust was spits Wiafe dicht bij een Sittardse treffer en vlak voor tijd schoot Gavin Vlijter vrij voor de keeper over het doel.

bron: ddl

Fortuna Fortuna Sittard heeft vrijdagavond tegen Fortuna Köln met 2-2 gelijk gespeeld. De Sittardenaren begonnen op het terrein van FC Ria in Nieuwstadt zwak tegen hun Duitse naamgenoot, die uitkomst in de derde Bundesliga. Maar naarmate de oefenpot vorderde kwam de ploeg steeds beter in het spel. Zeker in de tweede helft werd Fortuna Sittard steeds dreigender. De Sittardse doelpunten kwamen van Kamen Hadzhiev en Frank Waife.

Fortuna wint zaterdag van Breberen met 0-3 (Vlijter, Essers, Saddiki),