Fortuna vecht oude boetes KNVB aan.

Fortuna Sittard gaat twee boetes van in totaal 30.250 euro aanvechten bij de KNVB. Volgens de club zijn de sancties, die de voetbalbond Fortuna oplegde voor het te laat inleveren van financiële gegevens, buiten proportie.

Fortuna liep de gewraakte geldstraffen begin dit jaar op, toen de club er mede vanwege financiële perikelen niet in slaagde tijdig de jaarcijfers bij de KNVB in te leveren. Na diverse waarschuwingen deelde de bond in februari een boete van 25.000 euro uit.  Toen ook een nieuwe deadline niet gehaald werd, volgde een tweede boete van 20.250 euro. Waarmee de licentiecommissie van de KNVB de Sittardse club in totaal de maximaal mogelijke boete van in totaal 45.250 euro toebedeelde.

Door diezelfde financiële problemen was Fortuna in maart van dit jaar ook te laat met de halfjaarcijfers. Die hadden op 1 maart bij de bond moeten zijn, maar vielen pas op 11 maart tegelijk met de al eerder genoemde jaarcijfers in Zeist in de bus. Reden voor de licentiecommissie om ook daarvoor nog een boete van 10.000 euro af te kondigen.

“Zeker voor een club in grote financiële problemen, vinden wij die bedragen wel heel erg hoog”, zegt extern adviseur Paul van der Kraan van Fortuna. De eerste boete van 25.000 euro laat Fortuna desondanks voor wat ze is. Maar tegen de tweede geldstraf van 20.250 en die van 10.000 komt de club in verweer. Donderdagavond is Fortuna met een afvaardiging in Zeist om de bezwaren van de club tijdens een besloten behandeling bij de KNVB mondeling kracht bij te zetten. De hoop is om daarmee de betreffende bedragen omlaag, of liever nog, van tafel te krijgen. De knvb neemt naar verwachting binnen twee weken een beslissing over de bezwaren

Bron: Ddl.