Fortuna stoomt op halve kracht door naar volgende ronde: 0-5

De doelstelling om gezond en wel door te stomen naar de volgende ronde is gehaald.

Met zes basisspelers op de bank kreeg, overigens met volledig respect, een groot deel van de 2e garde van Fortuna Sittard de kans zich in de picture te spelen tegen keukenkampioen divisionist Helmond Sport. De Brabanders zijn al een tijdje op zoek naar meer zelfvertrouwen en na de hoopgevende pot tegen NEC wilden de “Hellemonders” tegen Fortuna Sittard laten zien dat ze wel degelijk klaar zijn voor het echte werk.

De 2e garde van Fortuna Sittard is echter nog altijd het promotieteam van vorig jaar en dus liet good-old Lars Rutten het publiek liet zien wie er klaar voor het echte werk is. De sympathieke spits kreeg na 10 minuten wedstrijd ruim voldoende tijd om het balletje goed te leggen (heerlijk die juup liek)  en schoot vervolgens hard raak : 0-1.

Hiermee was de wedstrijd technisch  gezien al op slot en Fortuna Sittard schakelde met de topper tegen Ajax in het verschiet al terug naar een rustiger tempo, hiermee erop vertrouwende dat de individuele kwaliteit wel de doorslag zou geven. In de eerste helft ontstonden er zo inderdaad enkele goede kansen voor Semedo en Hutten, daar waar echter met name de Helmonder Naudst ook enkele goede mogelijkheden had.

In de rust zette de technische staff vervolgens “de puntjes op de i”. Met een scherpere basis attitude was vervolgens de wedstrijd binnen het uur gespeeld. Vidigal haalde vanaf 25 meter heerlijk uit (0-2) en Hutten maakte een paar minuten later de beslissende 0-3. Over en uit. Wat volgde was een kat-en-muis spel waarbij Vidigal zijn vorm nog eens etaleerde door in het verloop van de wedstrijd ook de 0-4 en 0-5 te maken.

Dat de uitslag ook hoger had kunnen uitpakken maalde niemand in Sittard verder om. De doelstelling om gezond en wel door te stomen naar de volgende ronde is gehaald.  Next stop: Ajax Amsterdam, ook die schijnen op zoek te zijn naar zelfvertrouwen 🙂

Geef een reactie