‘Helmond de underdog tegen Fortuna’

Fortuna Sittard komt vanavond in Helmond Sport een ‘oude bekende’ tegen in het bekertoernooi. Waar de Brabanders en os clubke elkaar vijftien jaren in de Eerste Divisie troffen, gebeurt dat vandaag in de ‘kortste route naar Europa’.

Ondanks de zeventiende plek die Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie bezet, is het allerminst een ploeg die Fortuna Sittard mag onderschatten. De Helmonders kampen het hele seizoen namelijk met een blessuregolf waarbij de eerste spelers langzaamaan terugkomen. ,,Niets is onmogelijk”, zegt trainer Robby Alflen tegen het Eindhovens Dagblad op de vraag of Helmond Fortuna het hoofd weet te bieden. In de ziekenboeg van zwart en rood zitten in elk geval nog Koen Wesdorp, Maiky Fecunda, Steven Edwards, Ron Janzen en Daan Ibrahim. Wel is Dean Koolhof weer van de partij.

Ondanks dat Helmond Sport tot op heden nog geen wedstrijd wist te winnen, was het daar tegen twee topploegen in de Keuken Kampioen Divisie al dichtbij. Zo wisten FC Twente en NEC maar nipt te winnen op De Braak. Tegen het Eindhovens Dagblad zegt Alflen daarover: ,,Ploegen die zich hier favoriet voelen, zoeken de aanval op. Dan ligt er ruimte voor ons. En wij gaan steeds beter voetballen. De beker kan heel leuk zijn, maar het moge duidelijk zijn dat wij de underdog zijn tegen Fortuna Sittard. Een zege, de eerste, zou wel een opsteker zijn.”

Geen onderschatting

Van onderschatting is echter geen sprake, zo laat Fortuna-trainer René Eijer aan Dagblad de Limburger weten. Hij zal zijn spelers een persoonlijke ervaring voor houden. ,,Met Vitesse heb ik ooit de bekerfinale gespeeld. Een geweldige ervaring, maar in de eerste ronde vlogen we er toen wel bijna uit tegen de amateurs van AFC”, is de anekdote die in de Limburgse krant te lezen valt.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Willem II zal Eijer de opstelling vermoedelijk op een aantal posities wijzigen. Zo valt in de krant te lezen dat backs Clint Essers en Michael Pinto in het veld komen voor Alessandro Ciranni en Marco Ospitalieri. Jorrit Smeets en José Rodriguez spelen niet nadat zij tegen de Tilburgers met (lichte) blessures uitvielen. Mark Diemers en Ahmed El Messaouidi zullen daarom een andere rol op het middenveld innemen en aan Lars Hutten en Lazaros Lamprou is het de taak om een goede beurt te maken in de basis.

Vermoedelijke opstelling volgens Dagblad de Limburger: Koselev, Essers, Ninaj, Dammers, Pinto, El Messaoudi, Diemers, Hutten, Lamprou, Novakovich, Semedo.

Geef een reactie