Fortuna uit naar Glasgow Rangers?!

Op de vraag waarom drie Fortunezen onlangs zijn afgereisd naar Glasgow antwoordde Martin Masset als volgt. “We zijn hier geweest om een aantal zaken te bespreken. Allereerst om te bekijken of we Fernando samen met “The Rangers” een waardig afscheid kunnen geven. Waarbij wij als club zijnde Fernando willen bedanken voor zijn fantastische carriere. Ten tweede zijn we hier geweest om ons te oriënteren op een mogelijke strategische samenwerking tussen Fortuna Sittard en Glasgow Rangers. We hebben veel gelijkenissen.”  Martin Masset is heel positief over het verloop van de gesprekken. “Glasgow Rangers staat heel positief tegenover onze ideeën. Het is dan ook waarschijnlijk dat we onze plannen gaan concretiseren.

Een uitwedstrijd in het land van de almachtige Schotten? Vaten vol lekkere zwarte guinnes, vrolijke en strijdbare schotten, blazen zonder geluid eruit te krijgen op schotse doedelzakken en lachen over de schotse kiellen, avontuurlijke boot en autoreizen en natuurlijk het almachtige stadion van Glascow. Het zou de Fortuna Sittard supporter zo maar eens kunnen gebeuren en nog rap ook. Volgens de auteur van het boek over Fernande Ricksen is het eigenlijk wel rond (twitter vrijdagochtend) en speelt Fortuna Sittard een afscheidswedstrijd in september in Schotland tegen de blauwhemden van Glascow.

Schitterend natuurlijk en de supporters kunnen nauwelijks wachten op dat historische moment! Toch zijn er ook nog wel wat uitdagingen, zo moet de hele organisatie nog geregeld worden en zal trainer Wil Boessen zijn wedstrijd,- en vooral rustschema niet onnodig willen verstoren, zeker ook omdat de competitie al helemaal vol gepland zit en Fortuna Sittard ook al in september een wedstrijd in het kader van het afscheid van Marc van Bommel (op zaterdag?) wil spelen. enfin, details 😉

“Is fheàrr na ’n t-òr sgeul innse air chòir”

Auteur: webmaster Kiprich