Fortuna verliest ook in DTC: 3-1

Het wonder van Doetinchem blijft uit, Limburgse trots overheest!

Fortuna Sittard begon vrijdagavond tegen beter weten in aan een missie: op de Vijverberg winnen met 0-4. Het mag gezegd worden dat de elf Limburgse basisspelers van Wil Boessen relatief lekker uit de startblokken kwamen. In de eerste minuten van de wedstrijd werd elke balcontact naar voren gespeeld in de hoop zodoende druk uit te oefenen op de defensie van de Graafschap.

De druk was er enigszins maar resulteerde in de 1 ste helft niet tot kansen, laat staan tot doelpunten in Sittards voordeel. Het was thuisploeg de Graafschap dat op de counter dicht bij de openingstreffer van de wedstrijd was. Het gevaarlijke spitsenduo   Vermeij en Kabasele kende echter hun meerderw in doelman Ferhat Kaya.

De steun van de meegereisde 150 getrouwen aandoenlijk, ruststand echter 0-0.

Opstelling:

Kaya

Turan – Linssen – Janssen – Kis

Voorn – Vlug – Briels

Nepomuceno – N’Koyi – Khalouta

Reservespelers: Gulpen, Dreesen, Vankan, Voss, Hendrickx, Zennaro, Amoah,

De 2 de helft bleek er één voor de statistieken. Thuisploeg de Graafschap scoorde na een uur spelen en bezegelde definitief het lot van deze 1 ste ronde in de play-offs. Doelpuntenmaker Koolhof. Toen na 79 minuten na goed voorbereidend werk van Kabasele Graafschap speler Will de 2-0 scoorde kon zelfs het thuispubliek even juichen.  Sjoerd Linssen (2-1) en Vermeij (3-1) scoorden nog in de laatste 10 minuten van een leuke wedstrijd. Fortuna Sittard delft het onderspit, zowel uit als thuis. Een sterker de Graafschap plaatst zich voor de halve finale van de play-offs: gefeliciteerd.

Het wonder van Doetinchem blijft dus uit, trots moge we echter met zijn allen zijn op ons Fortuna Sittard. We kenden een fantastisch seizoen met vele hoogtepunten, prachtige doelpunten en wederom de kans op promotie naar de Eredivisie. Fortuna Sittard ontpopte zich ook dit seizoen als een stabiele subtopper binnen de Jupiler League. Hulde hiervoor voor een ieder binnen onze technische staf en Wil Boessen in het bijzonder.

Ook voor onze spelersgroep. Patrick N’Koyi, Yoann de Boer, Yonathan Hendrickx, Mark Voss, Tarik Bahr, Franco Zennaro, Patrick Amoah, Gevaro Nepomuceno gaan ons sowieso verlaten. Een ieder bedankt en ja natuurlijk hopen we deze spelers nog eens terug te zien in Sittard. Als speler, supporter of sympathisant.

Ook ons eigen Fortuna SC kende dit seizoen haar vuurdoop en slaagde met vlag en wimpel. Radio Fortuna, TOF, SV Nao Veure, TGV, FortunaHome, AAN’M  en de Fortuniors kidsclub bemachtigden samen het Gouden aandeel en hiermee het vetorecht op een mogelijke FC Limburg. Een term waar komende weken en maanden vast menig vies woord aan geuit zal worden in de Limburgse media omdat ook Gemeensteuntje  JC (waarschijnlijk)  volgens seizoen Jupiler League zal spelen.

Het ware toetje van het seizoen is gepland op zondag 25 mei 2014. Dan staat er een afscheidswedstrijd gepland voor clubicoon Fernando Ricksen. Het wonder van Doetinchem bleef uit, samen creëren we echter ons eigen groen-gele paradijs: nu en in de toekomst. Het gaat u goed.