Fortuna verliest thuis van AGOVV met 1-2

Fortuna Sittard heeft in eigen huis verloren van AGOVV Apeldoorn. De conclusie na 90 minuten spelen: het geluk wat tegen RKC wel aanwezig was, ontbrak deze thuiswedstrijd.

3.675 toeschouwers in de Trendwork Arena waren getuige van de zoveelste (thuis)nederlaag van de groen-gele trots uit de Westelijke Mijnstreek. Een 8daags trainingskamp in Belek, Turkije. De aankoop van een jeugdinternational uit Estland, geen schorsingen en amper blessures. De verwachtingen voor Fortuna Sittard tegen AGOVV waren hooggespannen, zeker na de winst in Waalijk tegen kampioenskandidaat RKC.

De eerste minuten van de wedstrijd thuis tegen AGOVV voldeden aan de verwachtingen van de ruim aanwezige sponsorgroep. De nieuwjaarsreceptie viel samen met de John van Bommel schilderijen verkoop. In de sponsorruimte dan ook gezellig druk. FortunaHome had kaarten voor de hoofdtribune en met bovengemiddelde aandacht voor de wedstrijd werden de verrichtingen op het veld gevolgd vanuit een luie fauteuil.

Trainer Wim Dusseldorp koos voor de volgende basiself.

Wintjens

Geenen – Ricksen – Liard – Shakison

Di Lallo – Voorn – De Boer – Garlisi

Caracciolo – Gravovac

Bank: Dadda, Ojamaa, Riyani, Schroyen, Voss, Diogo, Joao

Zarko Grabovac betaalde zijn basisplek in de spits na 10 minuten in keiharde cash uit. Een voorzet van de Boer promoveerde het ‘Beest van de Balkan’ tot doelpunt. Een ongekende luxe deze vroege voorsprong.

Fortuna Sittard bleef de bovenliggende partij maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam AGOVV beter in het spel. De 1-1 (Stanley Tailor) binnen het kwartier spelen een mokerslag. In Sittard teisterde hevige regenbuien het toch al moeilijk bespeelbare veld wat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam.

Het rustsignaal na enkele minuten extra tijd en de 1-1 op het scorebord.

Anthony Di Lallo die nog best een redelijke wedstrijd speelde bleef achter in de kleedkamer. Het debuut van Henrik Ojamaa. De jonge Est toonde reeds snel over bepaalde kwaliteiten te beschikken. Snel, wendbaar echter nog te weinig dreiging naar het doel. Komende wedstrijden gaan we echter wel veel plezier beleven aan dit menneke uit het Oostblok.

Kansen waren er wel. AGOVV ging het beste om met haar mogelijkheden want in de 84 ste minuut was het Jaime Bruinier die de 1-2 wist te maken. Het sein voor een alles of niets offensief waarbij zelfs doelman Danny Wintjens in blessuretijd mee naar voren ging. Het werd niets en deze keiharde realiteit is zwaar te verwerken.

Hevig teleurgesteld keerde ondergetekende en met hem vele andere supporters direct na de wedstrijd huiswaarts. Volgende week speelt Fortuna Sittard uit tegen FC Dordrecht. Wederom een finale, tijd om deze tegenslag te verwerken is er dan ook niet.

Directe concurrent van Fortuna, Almere City FC kwam dit weekend niet in actie. Wel speelden de laagvliegers MVV en Telstar. De Limburgers uit Maastricht wonnen knap in Volendam , terwijl Telstar in Veendam met 2-1 verloor.

De stand onderaan in de Jupiler League dan ook als volgt:

• 16- Telstar 17-11
  • 17- Almere 16-9
  • 18- Fortuna 17-6

Bent u deze vrijdag aanwezig geweest in Sittard dan kunt u uiteraard als trouw Fortuna fan uw keuze voor MVP 10-11 doorgeven via fortunahome@hotmail.com .

Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .

De foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door FortunaHome thuisfotograaf Leo Everard. Klik hier voor zijn portfolio.

Bron: FortunaHome.com

Vanaf 2011 zullen we in het vervolg zo goed en kwaad als mogelijk in een apart katern een ode verrichten aan de Fortuna fan, ode aan de vrijwilliger. Onderstaande enkele foto’s van Help Fortuna. Het is een 8 jaar geleden dat men uit monde van Fortuna fans 500.000 euro won voor Fortuna Sittard. Sinsdien verrichten Help Fortuna heldendaden. Deze wedstrijd enkele kiekjes vanuit de skybox.