Fortuna verrast!

Fortuna Sittard won vandaag , redelijk verrassend, bij de GA eagles. De eerste grote kans van het duel was voor Rijsdijk. De middenvelder kwam vrij voor het doel, maar schoot de bal naast. Go Ahead hield het meeste balbezit, maar had moeite met het verdedigende Fortuna. Aan de andere kant haalde Teijsse een bal van de lijn na een vrije trap van de Limburgers. Die ploeg kwam wel op voorsprong. Acht minuten voor rust schoot Schroijen de bal schitterend in de korte hoek achter Zwarthoed en dat betekende even later ook de ruststand.

Na rust ging Go Ahead op zoek naar de gelijkmaker en was via Vriends dichtbij, maar hij schoot over. Hetzelfde beeld als in de eerste helft herhaalde zich. Go Ahead had het balbezit en Fortuna scoorde. Zes minuten voor het einde maakte Hutten de 0-2 en daarmee was het beslist in Deventer. Fortuna kreeg nog enkele kansen op 0-3, maar die kwam er niet.

0-1 Schroijen (37)
0-2 Hutten (84)

Arbiter: Van de Graaf
Geel: Wolters, Mares, Hutten, Lekesiz

Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse (Van der Meer/75); Nieveld (Ten Den/68), Rijsdijk, Dzepar; Van Overbeek (De Bondt/72), De Kogel, Wolters.

Fortuna Sittard: Kaya; Dengering, De Regt, Schroijen, Janssen; Briels, Hutten (Belkassin/89), Saddiki (Ospilatieri/55); Mares, Mert (Loen/83), Lekesiz.