Fortuna weet niet meer wat winnen is

Fortuna Sittard begon uitstekend aan het treffen met FC Oss. Een prachtig genomen vrije trap na amper een minuut spelen had de wedstrijd kunnen openbreken. Binnen het kwartier stond de kansenteller al op drie en leek niets een grote score in de weg te staan.

Bijna niets dan, want kansen creëren tegen een armoedig FC Oss bleek deze koude, kille vrijdagavond op een moeilijk te bespelen veld niet moeilijk. Het afmaken en dus het scoren van doelpunten des te meer. Basisspeler Diaz was dicht bij de openingstreffer maar struikelde enigszins lachwekkend oog in oog met doelman Arends over zijn eigen benen.

Basiself van Fortuna Sittard:

Kaya

Hendrickx – Vets – Jansen – Schroyen

Voorn – Cevik – Kruijsen

Briels – Nkoyi – Diaz

Het mag een klein wonder genoemd worden dat de ruststand 0-0 bleek. FC Oss was deze eerste 45 minuten slechts eenmaal te vinden voor het doel van Kaya die dus net als de 2738 aanwezige toeschouwers gedoomd was kou te kleumen. Fortuna Sittard daarentegen creëerde zich 5 goede kansen en dan was er nog een strafschopmoment.

Scheidsrechter Mandschot had in de Trendwork Arena echter geen enkele intentie deze vrijdagavond een pingel te geven. Direct na rust werd invaller Prince Rajcomar overduidelijk gevloerd in de 16meter maar het ‘de bal gespeeld, doorspelen’ teken verpeste een terechte openingstreffer voor de groen-gele thuisploeg.

Terwijl het veld slechter en slechter bespeelbaar werd trad na een uur spelen een oude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort, krijg je de bal op de neus. Bij één van de eerste keren dat FC Oss daadwerkelijk dreigend richting doelmond trok scoorde Tim Nelemans tegen alle verhoudingen in de 0-1. Een volksfeest op het veld van bijna alle FC Oss spelers. Ex-Fortunees Angelo Simone daargelaten want de Belg poogde in al zijn enthousiasme het publiek op Noord gek te krijgen. Iets wat hem wel lukte, want niet veel later zong het hele stadion de naam van de middenvelder. Iets met je ‘broer is een boer’ of zoiets

.

Het laatste half uur van de wedstrijd had niks meer met voetbal te maken. Trainer Wil Boessen bracht nog wel spits Aziz Khalouta voor de falende Ramazan Cevik en Timothy Dreesen (voor Hendrickx) mocht als invaller zelfs even in de spits staan. Onze trainer had echter beter het hele middenveld kunnen wisselen want het schouwspel van de laatste 30 minuten had veel weg van een ouderwetse ‘kick and rush’ wedstrijd. Het speelveld in de Trendwork Arena bleek simpelweg niet bestemd voor technisch hoogstaand voetbal. Alle ballen hoog in de pot het credo. Met vlagen leek dit spel ook nog succesvol. Verdediger Roel Janssen was het dichtst bij de gelijkmaker, zijn kopbal tegen de paal typeerde echter deze vrijdagavond. Fortuna Sittard ontbrak simpelweg scorend vermogen. Met Prince Rajcomar, Aziz Khalouta, Patrick N’Koyi en Kevin Diaz binnen de geledingen toch een raar gegeven. Deze laatste, Kevin Diaz, hield zich overigens 90 minuten zeer knap staande deze wedstrijd. De Fransman speelde één van zijn betere wedstrijden, maar goed dat zal maandag iedereen wel weer vergeten zijn.

Dan spelen we thuis tegen Cambuur. Een nieuwe kans op drie punten, hoewel na FC Oss iedereen in Sittard-Geleen zich afvraagt wie dan in hemelsnaam moet scoren.

Uw MVP stem kunt u laten gelden door te mailen naar fortunahome@hotmail.com . Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . FortunaHome wenst fotograaf Leo Everard te bedanken voor zijn mooie bijdrage. De rest….een prettig weekend.

Ps: Het mag ook gezegd worden, de man van de wedstrijd speelde bij FC Oss en luistert naar de naam Lorenzo Pique. 22 jaar, goed spelertje. Tsja, niet echt een pleister op de wonde. Uithuilen en op naar maandag.

Bron: FortunaHome, Home of True Support.