Fortuna wil nog één keer vlammen voor winterstop!

Slechts drie dagen na de bekerwedstrijd tegen AZ mag Fortuna weer aan de bak, Jong FC Utrecht komt op bezoek in Sittard. Na de verloren wedstrijd tegen AZ zullen de meeste mensen met gemengde gevoelens naar huis zijn gegaan. De late tegengoals maakte de nederlaag erg zuur, maar trots overheerste in het stadion. Bovendien zorgde de Ricksen Side, en op enkele momenten ook de lange zijde, bij vlagen voor een prachtige sfeer in het stadion. Tegen Jong Utrecht, de hekkensluiter van de Jupiler League, kan Fortuna ervoor zorgen dat de week toch mooi word afgesloten. Bovendien verzekerd Fortuna zich bij winst van een play-off ticket. Mocht NEC vrijdag punten laten liggen bij Jong AZ, kan Fortuna zelfs de periodetitel binnenslepen. In verband met een geplande sfeeractie verzoekt Tifosi Giallo Verde iedereen om minimaal 20 minuten voor aanvang op de tribune te staan.

Vorig seizoen wonnen beide ploegen één van de onderlinge ontmoetingen. In Utrecht verloor Fortuna met 3-0, in Sittard nam Fortuna wraak: 4-1. Momenteel verkeerd Jong Utrecht in waardeloze vorm, in de laatste acht wedstrijden werd er slechts één punt gepakt. Met slechts zestien doelpunten is Jong Utrecht de minst scorende ploeg van de Jupiler League.

De scenario’s

In de onderstaande scenario’s pakt Fortuna de periodetitel en/of het play-off ticket. In alle overige scenario’s blijft een beslissing rondom het play-off ticket en de periodetitel uit.

Fortuna & NEC winnen: Fortuna krijgt het play-off ticket, maar de strijd om de periodetitel blijft onbeslist.

Fortuna wint, NEC speelt gelijk/verliest: Fortuna wint de periodetitel & het play-off ticket.

Fortuna speelt gelijk, Almere speelt gelijk/verliest, NEC wint: Fortuna krijgt het play-off ticket, maar de strijd om de periodetitel blijft onbeslist.

Fortuna speelt gelijk, Almere speelt gelijk/verliest, NEC verliest: Fortuna krijgt het play-off ticket, op doelsaldo is Fortuna zo goed als zeker van de periodetitel.

Jong Utrecht

FC Utrecht speelt zaterdag tegen NAC Breda, dit betekent dat Fortuna zaterdag tegen een ‘echt’ Jong Utrecht zal spelen. De topscoorder van Jong Utrecht, Nick Venema, maakt hoogstwaarschijnlijk deel uit van de selectie van FC Utrecht tegen NAC. De overige spelers van Jong Utrecht zullen voor de meeste Fortuna supporters grote onbekende zijn. Verwachte opstelling Jong Utrecht: Meendering, El Yaakoubi, Van der Velden, Peijnenburg, van der Meer; Pattynama, Brinkman, Loukili; van Rooijen, Hilterman, Sow.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard beschikt waarschijnlijk niet over een complete selectie aankomende zaterda. Özer en Vlijter ontbreken al enige tijd. Ospitalieri, die tegen FC Den Bosch geblesseerd het veld moest verlaten, ontbreekt zaterdag waarschijnlijk ook. De verwachting is dat ook Essers niet fit is zaterdag, op het eerste gezicht leek hij tegen Utrecht het veld met een vervelende blessure te verlaten. Ondanks dat de vermoeidheid bij Fortuna behoorlijk lijkt toe te slaan, gaan we ervan uit dat de overige spelers zaterdag ‘gewoon’ spelen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Heerings/Askovski; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Vidigal/Askovski; Stokkers.

Verwachting

Uw voorbeschouwing-auteur verwacht aanstaande zaterdag een overwinning voor Fortuna. Ondanks dat de vermoeidheid binnen de selectie behoorlijk lijkt te zijn, gaat Fortuna nog één keer vlammen voor de winterstop. Wellicht kan Fortuna zichzelf zelfs al belonen met de periodetitel! Come on Fortuna!