Fortuna wil samba in tropisch weer

Nog niet zo heel lang geleden maakte meer dan 800 supporters hun spaarpotje (weer) leeg om een dikke 125.000 euro over te maken aan hun noodlijdende club Fortuna Sittard.

Het morele hoogtepunt was daarbij de heroïsche sfeer tegen Fc Oss. Natuurlijk was het bedrag niet voldoende om -naar later bleek- bijna 2 miljoen schuld af te dekken, maar het was ruim voldoende om de twijfelende zakelijke partijen over de streep te halen. Er is toen historie geschreven!

Een tijd om dus nooit te vergeten, want nog geen paar maanden later straalt de zon aan de hemel, zijn er twee spannende festijnen (vrijdag thuis tegen Dordt en zaterdag vanaf 12 uur de familiedag) in het stadion van Fortuna Sittard en kunnen Fortuna fans onder het genot van muziek, (bijzonder) bier, Fris, Ijs (in Fortunior vak met rust) en BBQ (jahoor ..de Zittesje Woosj is er weeeer!) van Fortuna Sittard en elkaar genieten. “Het kan verkeren”, zou Bredero zeggen. Gelukkig was die niet van Zitterd.

Fortuna Sittard – Dordrecht: Vanaf 17.30 uur beginnen we weer!
Vrijdag begint “de 48 oer van Zitterd”  met de thuis wedstrijd tegen Dordrecht, welke tot voor kort nog een tegenstander van aanzien was. Om 17.30 zal de BBQ weer bij het fanplein (voor het supportershome) worden aangestoken, staat een nieuwe doos koude Stoute Limburger (limbrews.nl) klaar om geconsumeerd te worden, begint de DJ weer aan zijn spotify-Fortuna list en staat de Limburgse Alfa te popelen om het levenslicht te zien.

Al met al een heerlijke voetbal ambiance om naar de spannende wedstrijd toe te leven. Pakt Fortuna Sittard weer de drie punten in het thuisduel en handhaaft het daarmee haar mooie positie? We gaan het vrijdag zien en beleven!!!

Fortuna wil thuis de “samba” laten zien.
Over de mogelijke opstelling van Fortuna Sittard kunnen we al een klein boek schrijven. Tot nu toe was trainer Ben van Dael erg consistent in zijn basis opstelling. Deze basiself is het fitste en kan het eerste uur de meeste druk op de tegenstander zetten. In het laatste deel van de wedstrijd komen dan de  individuele spelers met een specifieke competentie het veld op.

In Amsterdam zag je dit heel goed, waarbij gezegd moet worden dat de ploeg het eerste uur te weinig had in te brengen en in het laatste half uur, met de opvallende Dianessy  als hoogtepunt, veel gevaarlijker speelde. Jammer dat met name Aziz toen het netje niet wist te laten trillen.

Goed. Die betere 2e helft in Amsterdam kon wel eens de mening van Trainer Ben van Dael hebben veranderd.  Vermoedelijk zal Wiafe en Dianessy dit keer in de basis staan ten koste van Jordie Briels en Junior Torunarigha.

“De concurrentie is groot en anderen staan te popelen”, verklaart trainer Van Dael. “Het betekent niet dat bepaalde spelers het slecht hebben gedaan, alleen zijn soms anderen aan de beurt. Als trainer moet je keuzes maken. Dat is vervelend, maar hoort bij mijn vak. Ik ben blij dat ik de luxe heb dát ik überhaupt keuzes kan maken.”

Trainer Ben van Dael heeft dus de luxe om te kiezen tussen “speler in vorm “Wiafe, de kilometervreter Jordi Briels, de enige echte rechtsbuiten van Hout, de snel scorende spits Dianessy de rappe Vlijter, de balvaste Junior of de 18-jarige talentvolle poolse middenvelder Purzycki.

Vermoedelijke opstelling Fortuna: Ter Wielen, Braun, De Regt, Mares, Ospitalieri, Hadziev, Wiafe, Kurt, van Hout, Khalouta en Dianessy

FC Dordrecht: geflatteerd onderaan ,
FC Dordrecht wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. In de vierde wedstrijd moesten de Schapenkoppen evenals  tegen SC Cambuur het onderspit delven tegen NAC Breda. Aan de Krommedijk waren de Brabanders met 2-1 te sterk. Ricky van Haaren scoorde voor FC Dordrecht. Na vier wedstrijden bezet FC Dordrecht de zeventiende plaats in de Jupiler League met twee punten. Dit geeft een vertekend beeld daar Dordrecht enkele zware tegenstanders in de opening heeft gehad. (jammer genoeg krijgen ze die nu weer)

Mogelijke opstelling FC Dordrecht: Coremans; Van Wermeskerken, Alkan, Thompson, De Nooijer; Van Haaren, Kramer, Vleugels, Daniels, Arias en Da Cruz

Wij wensen eenieder veel plezier op het fanplein, voor en na de wedstrijd, we wensen Isitan -en de rest van het stadion 🙂 – de drie punten toe, we wensen onze gasten uit Dordrecht toch een vermakelijke avond en hopelijk genieten de Fortuniors van het gratis ijsje in de rust!

17.30 Uur..fanplein!..Samba!

Aan M!