Fotoverslag van Fortuna Sittard – GA Eagles = 2-0

De 7 de ronde van de Jupiler League competitie 2012-2013 bracht ons niemand minder dan GA Eagles. Een ploeg met zeer veel voetballend vermogen binnen de geledingen en op voorhand dan ook een leuke tegenstander om tegen te spelen.

In de Trendwork Arena in Sittard-Geleen waren plusminus 3.500 toeschouwers getuige van het treffen tussen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles, zoals de Deventenaren zich voluit schrijven. Scheidsrechter Kamphuis floot om 20.00 uur voor het begin van het treffen tussen de nummer 9 (6 gespeeld 8 punten) en de nummer 5 (6 gespeeld en 11 punten) van de Jupiler League. Op papier dan ook een ware subtopper in de 2 de liga van Nederland!

Trainer Wil Boessen van Fortuna Sittard startte met onderstaande basiself:

Kaya

Turan – de Boer ©– Dreesen – Sekkour

Mannes – Voorn – Kruijsen

Cevik – N’Koyi – Khalouta

Wissels: Voss, Hendrickx, Janssen, Ricksen, Rajcomar, Briels en Diaz

Een 2 de basisplek voor de 19jarige Wallid Sekkour. De Duitser verving de geblesseerde Joeri Schroyen (kuitblessure) aan de linkerkant van de verdediging. Aanvoerder bij Fortuna Sittard Yoann de Boer: “We hebben vandaag wat recht te zetten. Voor onszelf en voor de supporters!”.

Dat Fortuna Sittard fel aan de wedstrijd zou beginnen dan ook niet geheel onverwacht.

Na exact 200 seconden was het spits NKoyi die zich bijna liet gelden. Een goede voorzet van Cevik en bijna de vroege openingsgoal. Deze viel alsnog. Na goed werk van Sekkour aan de linkerkant verdiende Fortuna Sittard in de 10 de minuut haar eerste corner van de wedstrijd. Cevik met de voorzet en Nkoyi die simpel voor zijn verdediger vd Linden wist te komen tikte het leer binnen: 1-0!

Fortuna Sittard ontketend in deze fase van de wedstrijd. Binnen het kwartier de 3 de grote kans van de wedstrijd, maar de vrije trap van Cevik verdween naast het doel. Tegenstander GA Eagles leek de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo nog in de benen te hebben en kwam niet verder dan wat simpele plaagstootjes. Pas in de 18 de minuut wisten de Eagles gevaarlijk te zijn middels een vrije trap ingeschoten door Promes. Niet veel later een goed afstandschot van Cevik vanaf 16 meter.

De wedstrijd leek in Sittards voordeel uit te vallen. Toen echter de scheidsrechter in de 22ste minuut van bal wisselde kwam GA Eagles plots wel in haar spel. Het spelbeeld veranderde en nog voor rust wisten de Eagles zich nog 6 kansen te creëren. Spits Kolder mocht bijvoorbeeld vrij doorlopen richting doel van Kaya, maar ontbrak finesse. Met geluk van lat en paal wist Fortuna Sittard het in de 26 ste minuut droog te houden. Grote complimenten in deze voor grensrechter Ozinga die in alle hectiek de juiste beslissing wist te nemen: geen doelpunt van Suk!

Misidjan (33 ste minuut), Suk (40 ste minuut), Houtkoop (41 ste minuut) en Promes (45+2ste minuut) creëerden zich goede kansen maar kwamen allen doelman Kaya tegen.

Ruststand 1-0, kansenverhouding 4-7. Een geweldig leuke en interessante 1 ste helft waarbij alleen Fortuna speler Mannes door het ijs zakte. De middenvelder werd na 39 minuten gewisseld voor routinier Ricksen.

In de 2 de helft was het GA Eagles dat het initiatief nam. Middenvelder Suk kopte een hoekschop in de 48 ste minuut net naast. Zag ook oud Fortuna Sittard coach Wim Dusseldorp die als aandachtig toeschouwer aanwezig was en VVV huurling Kruijsen -met name gevaarlijk door zijn goede corners- een redelijke wedstrijd zag spelen.

Na een uur spelen viel de 1-1 in de wedstrijd, ware het niet dat scheidsrechter Kamphuis reeds had afgefloten voor buitenspel. Zonder groots te spelen, waren het echter de gasten die nadrukkelijk op de deur van doelman Kaya bleven kloppen.

Het duurde tot de 61 ste minuut dat Fortuna Sittard eindelijk van zich af wist te bijten. Een afstandschot van Khalouta verdween echter over het doel richting eigen aanhang op Noord. Teken voor de fanatieke aanhang de liederen nog harder in te zetten. De support deze avond in één woord geweldig te noemen! Grootse complimenten aan de lads op Noord en Vak C die 90 minuten lang hun kelen schor bleven schreeuwen.

Trainer Wil Boessen die eerder al Ricksen en Diaz had ingewisseld bracht na 64 minuten spelen ook Rajcomar binnen de lijnen. De Maastrichtenaar was amper enkele seconden in het spel toen ook hij de schrik van zijn leven kreeg. Verdediger Dreesen die een dijk van een wedstrijd speelde ontsnapte namelijk aan zijn 2 de gele kaart in de wedstrijd. Het neerhalen van een bijna ‘doorgebroken’ speler bezorgde Eagles een vrije trap die vd Linden vakkundig wist te verprutsen.

Een beslissend moment in de wedstrijd? Voor Fortuna Sittard in ieder geval het teken om de aanval te zoeken. NKoyi had een goede mogelijkheid om de 2-0 binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Rajcomar. De 2-0 viel echter pas in de 70 ste minuut en wie anders dan topscoorder Khalouta rondde een fantastische aanval af met zijn kop. De 4de van het seizoen, bam!

Met name het samenspel tussen NKoyi en Ricksen voorafgaande deze goal van ongekende schoonheid. Wie echter dacht dat na de 2-0 de wedstrijd gespeeld zou zijn, kwam bedrogen uit. De subtopper in de Jupiler League bleef namelijk een open wedstrijd en Eagles -met name Suk en Kolder- grossierden in het missen van kansen.

Voor Fortuna Sittard miste Kruijsen een goede mogelijkheid om de veilige 3-0 op het scorebord te toveren. Ook Ricksen en Khalouta (pegel op de paal) creëerden zich beste mogelijkheden. Aan de andere zijde bleek Antonia een ware plaag voor Turan en de Sittardse verdediging.

Na 90 minuten en 3 minuten blessuretijd de 2-0 op het scorebord en terugkijkende op de wedstrijd mag dit een klein wonder heten. Eerlijk is eerlijk, de gasten uit Deventer waren deze avond niet de mindere ploeg, maar wisten simpelweg niet te scoren.

Kansenverhouding tweede helft: 6-7, en de conclusie dat Fortuna Sittard deze vrijdagavond gewoon scherper was dan haar opponent!

Volgende week speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd. De laatste wedstrijd van de 1 ste periode wordt afgesloten in Almere, alwaar de plaatselijke City FC vrijdag 5 oktober 2012 als gastheer mag fungeren. De Supportersvereniging Nao Veure organiseert een busreis en uiteraard bent u welkom om onze jongens ‘in den vreemde’ te steunen.

FortunaHome verwijst u graag naar de bijgewerkte Top 100 allertijden en attendeert u op de mogelijkheid uw MVP stem te laten gelden. De procedure mag bekend zijn, mail uw 5 beste Fortunezen naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP 12-13 FSC-GAE.

Namens het webmasterteam wensen we u een prettig weekend echter niet vooraleer veldfotograaf Leo Everard te bedanken voor zijn bijdrage. Everard is een professioneel fotograaf die u kunt inhuren voor al uw bijzondere momenten. Betaalbaar, betrouwbaar en Fortunees, neem gerust vrijwillig contact op of bekijk zijn website waar u kunt nagenieten van meer veldfoto’s van de wedstrijd Fortuna Sittard – GA Eagles.

Nawoord: doet u mee met de FH Squadcoach competitie en bent u benieuwd ho u en uw medefans hebben gescoord? Voor u een snelle hyperlink naar deze leuke en sociale voetbalpoule waarbij voor de winnaar een seizoenskaart voor Noord (seizoen 2013-2014) in het verschiet ligt.