Sterk Fortuna beter dan koploper! 1-1

Fortuna stond jarenlang bekend om haar defensieve spel in uitwedstrijden, maar met de komst van trainer Willy Boessen lijkt daar duidelijk verandering in gekomen. De bijzonder fit ogende ploeg probeerde HS daar waar mogelijk vroegtijdig te storen, en nadat de bal is veroverd liep het snel met veel spelers naar voren. De basis voor de openingstreffer werd gelegd door de mee opkomende linksback Joeri Schroyen, zowel zijn directe tegenstander Stachnik als rechtsback Siers konden niet verhinderen dat hij een voorzet gaf vanaf de achterlijn. Spits N’Koyi, die in de basis was begonnen, was voor zijn bewaker Ter Horst gekomen, en kon zodoende bij de eerste paal in de korte hoek scoren (12′ ;0-1).

Fortuna had later in de eerste helft nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar zowel de van Standard Luik gehuurde Ramazan Cevik als wederom N’Koyi vonden Van der Steen op hun weg. Daar stond tegenover dat Güvenç niet in normale doen was :-), De dribbels en passes van de topscorer van de Jupiler League waren vrijwel steeds ‘net niet’, en dat gold ook voor zijn afwerking net na rust, na een fraaie steekpass schoot hij rakelings naast. Het leidde wel een sterke fase van HS in die leidde tot de gelijkmaker door Stachnik  (75′ ;1-1).

Een gedeelte van het Helmondse publiek had de verwachting dat het nu wel gedaan zou zijn met de sterke geel-groene tegenstand, maar dat bleek een misrekening. Invaller Prince Rajcomar  kon vier minuten later vrij op Van der Steen af, maar werd op het laatste moment nog door een risicovolle sliding van De Regt gestuit. Trainer Meijers voelde de bui al een beetje hangen, en besloot met het inbrengen van Jeffrey van Nuland de laatste linie weer uit te breiden naar vier verdedigers. Helmond bleef zodoende nog steeds ongeslagen in het kalenderjaar 2012, al was daar in de blessuretijd wederom een beslissende redding van Wouter van der Steen voor nodig.

Fortuna Sittard kan na de seizoensopening terugkijken op een spannende, maar al met al goede start. Tegen hooggeplaatste teams werd uit en thuis goede resultaten geboekt. Het team presteert dan ook beter dan menig supporter bij aanvang van dit seizoen had verwacht en als Prince zijn draai nog gaat vinden kan dit team zowel uit als thuis voor aangename verrassingen zorgen. De complimenten gaan dan ook naar het team en met name trainer Wil Boessen. Klasse!

Waar kiprich en linford schitterden in afwezigheid (verplichte buscombi)

… maakte MDD deze wedstrijd de foto’s 🙂

Rode lichten gelden niet voor voetbalsupporters

Het ontvangstcomite in Helmond

El sheikh

De warming up begint

Nog meer sheikhs

Webmaster met al bassy

Eindstand 1 – 1… had meer in gezeten

Goed gespeeld mannen