Fortuna Sittard is trots op haar vrouwen elftal

WEER  VERLIES  VROUWEN  FORTUNA  SITTARD.

De beginfase was duidelijk voor de Sittardse vrouwen.

Vera Wanrooy zag haar schot overgaan en de vrije schop van Mayke Ploemen voor een overtreding  op Annika Pluijmen dwong de keepster tot een uitstekende redding ten koste van een corner.

De corner leverde leverde niets op en The Knickerbockers kwam steeds beter in het spel en in de 11 e minuut zouden ze zelfs op voorsprong komen. Een corner werd afgeslagen en de bal kwam voor de voeten van Pauli Traa en deze schoot vanaf 10 meter de bal tussen de palen 0-1.

Fortuna Sittard zou vijf minuten later een antwoord hebben en scoorde door Aniek Schepens de gelijkmaker.

The Knickerbockers bleven feller en sneller op de bal zitten en Katja Demacker redde bekwaam op een inzet van wederom Pauli Traa, op een uitstekend genomen vrije schop  Talitha Bolhuis en een goed schot van Maxime Jackson.

De rust brak aan met de gelijke stand van 1-1.

Na de rust ging Fortuna Sittard op zoek naar het tweede doelpunt maar de Groningse dames bleven gevaarlijker in hun counters.

In de 53 e minuut zouden de vrouwen van Fortuna Sittard weer op achterstand komen.

Een handsbal in het zestiemetergebied leverde een strafschop op voor  The Knickerbockers en Floor Egberts liet zich die kans niet ontnemen en schoot de bal onhoudbaar voor Katja Demacker in de uiterste hoek 1-2.

Weer moest Fortuna Sittard terugkomen maar het werd steeds moeilijker, vooral omdat The Knickerbocker steeds gevaarlijk bleven met de counters.

Lisanne Broer, net ingevallen, kopte van dichtbij buiten bereik van Katja Demacker net naast en Lisanne Schaareman en  Maxim Jackson dwongen Katja Demacker tot uitstekende reddingen.

Soraya Gulpen , in de 65 e minuut ingevallen voor Gwen Kuijer, wist met haar snelheid in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog voor enig gevaar te zorgen maar kon niet voorkomen  dat de bezoekers de punten wederom meenamen en Fortuna Sittard puntloos achterliet.

Bron: Pierre Hensgens, teammanager Fortuna Sittard vrouwen namens FortunaHome. Foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door FortunaHome fotograaf Janko Knops. Pierre en Janko bedankt!