Gaat Oliseh goede reeks doorzetten?

“Ik ben erg trots op mijn jongens en ik zie dat de fans dat ook zijn”, zei een tevreden Oliseh na afloop tegen Cambuur. Fortuna laat zich de afgelopen wedstrijd weer zien op het veld en sprokkelt hier en daar punten mee, tegen ploegen waar we het traditioneel erg lastig tegen hebben. Met onze nieuwe aanwinst hebben we het al helemaal getroffen. Ik heb het dan natuurlijk over Finn Stokkers. Waar ik hem vrijdag in de catacombe erop wees, dat als hij zo door gaat, hij langzamerhand tot een publiekslieveling gaat uitgroeien. “Echt, denk je?”, gaf hij als antwoord. Een bescheiden jongen is het zeker en voelt zich volgens mij al helemaal thuis bij Fortuna.

Dan de wedstrijd. Jong Utrecht is de tegenstander waar we de drie punten tegen moeten halen, want wil je nog iets betekenen dan mag je (bijna) geen punten meer laten liggen. Jong Utrecht staat momenteel één plaatsje lager dan onze groen gele trots. Voor de winter verloren we weliswaar kansloos met 3-0, maar toen speelden de Utrechtenaren ook met een paar spelers van het eerste. Of ze dat morgen ook weer gaan doen, weet niemand. Wel denk ik dat Kerk, Joosten, Rosheuvel en Hardeveld er morgen niet bij zitten, met het oog op het eerste elftal.

Dan onze eigen mannen. Voor Oliseh zullen er wat wijzigingen moeten komen t.o.v. vorige week. Christopher Braun is namelijk geschorst en Van Hout traint al de hele week apart, nadat hij een tik op zijn bovenbeen kreeg. Onze Braziliaanse speler Vitor Saba zit wel voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Hij heeft afgelopen week bij de beloften 90 minuten volgemaakt, waar hij tevens de winnende heeft gemaakt. Ook is het waarschijnlijk dat Emrah Bassan weer in de basis kan starten. De Turkse middenvelder is volgens Oliseh weer fit genoeg. Voor Okan Kurt zit het Sittards avontuur erop. Hij heeft samen met Fortuna besloten om zijn contact te ontbinden.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard:

Santos; Ashkovski, De Regt, Hadzhiev, Ospitalieri; Dautovic, Dianessy, Schuurs; Van Hout, Stokkers, Vlijter

Vermoedelijke opstelling Jong Utrecht:

Nijhuis; Ulusoy, Peijnenburg, De Lange, Moore; Velanas, Boukhari, Rick van der Meer; Venema, Sow, Van der Moot

Auteur: FSCBOYS