Geeft Fortuna goede reeks vervolg in Emmen?

Aanstaande vrijdag is het aan de mannen van Sunday Oliseh om de ongeslagen reeks een goed vervolg te geven in Emmen. Wanneer Fortuna ambities heeft om de play-offs te bereiken, is het belangrijk dat er op z’n minst een punt wordt gepakt in Emmen. De plaatselijke FC staat op de 11 e plaats van de ranglijst en is nog volop in de strijd voor de play-offs. Na de winterstop pakte Emmen twaalf punten in zeven wedstrijden, precies evenveel als Fortuna. Op basis van deze statistiek belooft het een leuke wedstrijd te worden tussen twee ploegen die in een prima vorm verkeren, een echte test voor de ploeg van Sunday.

Eerder dit seizoen eindigde Fortuna Emmen in een 2-2 gelijkspel. In een spectaculaire slotfase bezorgde Ferry de Regt ons een punt met twee knappe goals. Wanneer we kijken naar de geschiedenis van het affiche ‘Emmen-Fortuna’ mogen we hopen op een goed resultaat. Regelmatig nemen we één of zelfs drie punten mee naar Sittard. Vorig jaar was het Lars Hutten die met twee doelpunten Fortuna de overwinning bezorgde.

FC Emmen

De Emmenaren draaien opnieuw een goed seizoen in de Jupiler League. Met name topscoorders Peters en Krohne spelen hierin met 12 en 7 doelpunten een belangrijke rol. Ook ex-Fortunees Loen vond dit seizoen twee keer het net. Zover bekend beschikt Emmen over een fitte selectie. Er kan vanuit gegaan worden dat het met dezelfde namen zal aantreden die vorige week tegen Helmond het basiself vormde: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Bos, Kallon, Bannink, Olijve, Peters, Klok.

Fortuna Sittard

Fortuna zal de vorm van de laatste weken proberen vast te houden. Toch zullen er naar verwachting enkele wijzigingen in de opstelling kunnen plaatsvinden ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Utrecht. Rechtsback Braun keert terug van een schorsing en zal waarschijnlijk de plek van Saddiki overnemen. Ook is er een kans dat Saba zijn basisdebuut kan gaan maken, dit zal ten koste gaan van Briels. Aanvaller Van Hout zal waarschijnlijk ook de wedstrijd tegen Emmen aan zich voorbij moeten laten gaan.

Verwachte opstelling: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri; Hadzjiev, Saba/Briels, Vlijter; Bassan, Stokkers, Diannesy.

Auteur: David Schulpen