Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard 4-1

Ondanks dramatische statistieken en vele blessures begon Fortuna Sittard vol goede moed aan het treffen met GA Eagles. Ons team bewees dit seizoen dan ook reeds meerdere malen verrassend sterk te kunnen voetballen.

In Deventer boog vrouwe Fortuna Sittard na 90 minuiten spelen echter haar hoofd. 4-1 de kille, koude cijfers deze carnavalsvrijdag.

De wedstrijd tussen GA Eagles en Fortuna Sittard kende veel hoogte- maar nog meer dieptepunten. De rode kaart voor Jurjan Mannes in de 5de minuut van de wedstrijd een absoluut dieptepunt. Bij gemis aan Yoann de Boer, Fernando Ricksen en Ramon Voorn mocht de net 21jarige blonde verdedigende middenvelder in de basis starten.

Zijn handsbal in de 5de minuut betekende rood en een strafschop voor de thuisploeg.

De troostende woorden van elftalbegeleider Sjra Philippen waren niet bestemd voor Mannes. Met de wetenschap dat GA Eagles over één van de snelste voorhoedes beschikt van de Jupiler League, de wedstrijd bij een vroege achterstand eigenlijk al verloren. Doelman Ferhat Kaya hield de Sittardse hoop op een stunt echter levende en keerde de inzet van 11 meter.

De thuisploeg bleef gedurende de 1ste helft aandringen en na een half uur spelen dan toch de 1-0 door spits Houtkoop.

Ruststand 1-0. Het teken voor Wil Boessen om de in vorm gerakende Prince Rajcomar in het veld te brengen voor Patrick N’Koyi. Tegen beter weten in gingen onze jongens het gevecht aan en wisten via een 2de wissel (Kevin Diaz erin voor Ramazan Cevik) vriend en vijand te verrassen. Het was namelijk Diaz die in de 78ste minuut wist te scoren. Spijtig genoeg was de stand toen wel al 2-0 door een tweede treffer van Houtkoop.

De aansluitingstreffer met een kwartier te spelen echter een goede opsteker. Het uitvak met hierin verklede carnavalisten hoopte, duimde, schreeuwde en vloekte. Scheidsrechter Allard Lindhout bleek niet zo van carnaval te houden en ondanks dappere pogingen viel de gelijkmaker niet.

Vlak voor tijd de 3-1 door van der Linden (uiteraard een vrije trap) en in blessuretijd zelfs de vertekende 4-1 door Kolder.

Fortuna Sittard loopt tegen een gevoelige nederlaag aan. De droom van het kampioenschap in de Jupiler League kan na de carnaval weer de kast in. Lekker opbergen naast het Michelin mannetje, Politie outfit of het cowboyhoedje. Onze jongens moeten zich richten op het behalen van de play-offs. Dit zal nog lastig genoeg worden. Volgende week echter nieuwe rondes en dus nieuwe kansen. Dan spelen we uit tegen Telstar en FC Emmen.

FortunaHome wenst u uiteraard een prettige Carnaval en verwijst u graag naar onze bijgewerkte Top 100 allertijden . Uiteraard kunt u ook uw MVP stem laten gelden door te mailen naar fortunahome@hotmail.com