Oefenwedstrijd beloftes Fortuna Sittard dames

Het dameselftal is erop gebrand om een blijvend iets te worden binnen onze groen-gele familie. Niet alleen bij de wedstrijden in Munster-Geleen komt dat tot uiting door met volle overgave ons mooie shirt te verdedigen, maar ook op technisch vlak. Fortuna heeft voor de dames namelijk een belofte elftal in opbouw erbij.

Was het eerst beperkt tot samen trainen, nu kwam er nog een heuse oefenwedstrijd bij ook en niet zonder succes. Aangevuld met 4 speelsters van het eerste (Glynis Vromen, Charlotte Schings, Shirley Kocacinar en Mayke Ploemen) werd de huidige nummer 1 van de tweede klasse vrij eenvoudig met 2-5 opzij gezet. Al was het te zien dat het team als collectief nog aan elkaar moet wennen, was het ook duidelijk zichtbaar dat coach Jannie (de man die zijn snor heeft ingezet op een titel dit seizoen) en zijn technische staf talenten hebben kunnen ontdekken.

Naast het hoopvolle spel van de beloftes vormde ook het spelen van Mayke Ploemen een lichtpunt voor de komende tweede seizoenshelft. Ze maakte weer speelminuten en liet zien nog altijd op het middenveld te kunnen heersen, ondanks haar tijdelijke afwezigheid. Haar uitspraak na de wedstrijd (“ik wil mijn basisplek terug, dus ik train weer volle poele mee”) kenmerkt het vuur wat brand bij de dames om het maximale eruit te slepen op het voetbalveld.

Leg de tondeuze voor de snor maar klaar trainer, want er gaat een titel aankomen !

Foto’s: Fortunahome fotograaf Janko Knops