Griekse deadline-day versterking voor Fortuna

Het Griekse talent Lazaros Lamprou (20) komt op huurbasis over van het Griekse PAOK. Lamprou kan op beide vleugels uit de voeten. Volgens technisch directeur Mustafa Aztopal heeft de jonge Griek aanbiedingen van meerdere club gekregen, maar heeft hij met zijn hart en zijn hoofd voor Fortuna gekozen.

Lamprou is verheugd voor Fortuna te gaan spelen:  “Ik ben echt superblij met de kans die Fortuna me geeft. Daar wil ik ze oprecht voor bedanken. Nu kan ik op het hoogste niveau in Nederland laten zien wat ik kan. Ik ga er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken. Voor de club, voor het team, voor de fans en voor mezelf.”

Lamprou doorliep de jeugdopleiding van de Griekse grootmacht Panathinaikos. Dat leverde hem begin 2014 zijn eerste profcontract op. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij begin 2015. In september 2016 koos de jonge Griek voor de overstap naar Iraklis om een aantal maanden later (januari 2017) alweer te worden ingelijfd door PAOK FC. Die club verhuurde het talent voor rest van het seizoen aan Panionios met wie hij uitkwam in de Europa League.  Als jeugdinternational kwam Lamprou vele malen uit voor Griekenland Onder 16 tot en met 19 en Onder 21.

Bron: fortunasittard.nl

Geef een reactie