Hutten blijft, ‘Venezolanen komen’, ‘interesse in Semedo’

Veel transfernieuws komt naar buiten in de week dat Fortuna Sittard zijn trainingen voorafgaand aan het Eredevisiseizoen 2018-2019 is gestart. Zo blijft publiekslieveling Lars Huttten en huurt Fortuna volgens L1 de Venezolaanse spelers José Bandez en Rubén Ramirez. Bovendien zou de Engelse club West Brom enkele miljoenen over hebben voor Lisandro Semedo.

Lars Hutten heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe één jarige verbintenis met Fortuna Sittard. De ervaren nummer tien, die vorig seizoen voorop in de strijd ging en met zijn doelpunten een cruciale rol speelde in het behalen van promotie, gaat met Fortuna de Eredivisie in. Waar Hutten onder trainer Sunday Oliseh niet tot nauwelijks aan spelen toekwam, werd hij onder Braga en Hofland een vaste waarde in de basis. Met de verlenging van Huttens contract is de ‘nummer 10-positie’ de vierde plaats in het elftal die dubbel bezet is. Clint Essers en Alessandro Ciranni én Marco Ospitalieri en Michael Pinto gaan strijden om de plekken op de vleugels van de achterhoede. Andrija Novakovich en Finn Stokkers beconcurreren elkaar om de spits-positie, Mark Diemers krijgt met het blijven van Hutten een concurrent voor de ’10-plek’.

L1 meldt dat de Venezolaanse spelers José Bandez en Rubén Ramirez komend seizoen op huurbasis voor Fortuna Sittard uitkomen. De zaakwaarnemer van beide spelers zou dit in gesprek met het regionale medium hebben bevestigd. Hierbij moet worden vermeld dat Fortuna zelf nog niet bericht heeft over de komst van het duo. Beide spelers zouden op huurbasis, met een optie tot koop, naar Sittard overkomen. Rubén Ramirez (22) is een centrale verdediger, die door zijn zaakwaarnemer wordt omschreven als ‘een snelle en technisch begaafde verdediger’. José Bandez (18) is een getalenteerde rechtsbuiten. Op Twitter is SciSkill data-scout Wes Beuvink erg enthousiast over de komst van Bandez: ‘Wow. José Bandez naar Fortuna Sittard scoort heel hoog op mijn transferhype-meter. 18-jarige buitenspeler uit Venezuela met een SkiSkill potentie van 105’. Een potentie die vergelijkbaar is met Griezmann en Lukaku, aldus de data van Skiskill. Bandez lijkt de concurrent van Lisandro Semedo te worden op rechtsbuiten, die naar verluid in de belangstelling staat van het Engelse West Brom. Volgens VI zou de club liefst drie miljoen euro over hebben voor de Beste Speler van de Jupiler League van het afgelopen seizoen. To be continued…